loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
13 серпня
4876
Ventbazar

Як розрахувати вартість вентиляції квартири

Зміст
Як розрахувати вартість вентиляції квартири
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як розрахувати вартість вентиляції квартири

Вартість вентиляційного обладнання та послуг із встановлення пристроїв залежить від поставленого завдання та матеріальних можливостей замовника, від складності планування та існуючої схеми вентиляції. В даний час, коли людина проводить майже весь час у приміщенні - на роботі, вдома, в супермаркеті, - вимоги до якості повітряного середовища постійно зростають, адже від цього залежить здоров'я і якість життя людей.



Все частіше господарі квартир вважають за важливе організувати комфортні кліматичні умови у своєму житлі. Для дитячої кімнати потрібні більш нагріте і чисте повітря, у спальні батьків можливо люблять прохолоду, на кухні потрібне ефективне очищення повітряних мас, а у ванній їх осушка. Якщо проектна вентиляція будинку не задовольняє потрібним вимогам, все частіше виникає потреба в організації або модернізації примусової вентиляції квартири.

Можливі технічні рішення та їх вартість

Загальна вартість вентиляції зазвичай складається з вартості вентиляційних пристроїв, повітроводів, кріплень, вартості монтажних та пусконалагоджувальних робіт.

Природна вентиляція
1.
Найпростішим варіантом покращення якості повітряного середовища у квартирі є встановлення стінових провітрювачів для надходження свіжого повітря та витяжних вентиляторів (з регуляторами або без) у санвузлі та кухні для видалення забруднених повітряних потоків.

Недоліки такої системи - втрати тепла взимку і мала ефективність влітку при високих температурах зовнішнього повітря і невеликий (до 40-50 м куб. на годину) продуктивності кожного провітрювача.

Ціна 2-х малопотужних вентиляторів та 2-3 припливних пристроїв невисока, роботи з монтажу та виконання отворів нескладні.

Ціна питання – до 3000грн на 3 кімнатну квартиру.




Провітрювач з рекуперацією
2. Застосування припливно-витяжних стінових провітрювачів з рекуперацією дасть реальніший результат по

продуктивності та якості повітря, що подається в приміщення. Тут повітря не тільки подається вентилятором і фільтрується, але й підігрівається повітрям, що виходить, чим значно зменшує тепловтрати з приміщень.


Переваги - простота, зручність, економія електроенергії, зменшення вологості та очищення повітря.

Ціна установки обладнання (2-3 провітрювачі, витяжні вентилятори плюс монтаж) на квартиру – 7,5-8,7тис. грн.

Існує безліч варіантів використання місцевих вентиляційних пристроїв невеликої потужності.





Рекуперація
3. Більш професійним підходом для контролю клімату у всій квартирі буде застосування припливної моноблочної установки з розведення повітроводів по всій квартирі, видалення повітря здійснюють витяжні вентилятори в санвузлі та на кухні. Наявність автоматичного управління забезпечує більш високий рівень комфорту та контроль клімату в квартирі. Така система коштуватиме замовнику 18,5-25,5 тис. грн.

4. Використання припливно-витяжної установки з рекуперацією дозволяє не тільки вирішити завдання управління кліматом у кожній кімнаті, але й дозволить робити це з максимальною економією електроенергії та мінімальними тепловтратами. Переваги - рекуператор повертає тепло внутрішнього повітря назад у приміщення, повітряні маси, що надходять, піддаються очищенню і фільтрації, відбувається суттєва економія коштів на нагрівання повітря, що надходить. Такий варіант з автоматичною підтримкою параметрів клімату у приміщеннях, програмуванням роботи та вибором найбільш енергозберігаючих режимів є найсучаснішим рішенням для забезпечення якісних показників клімату у квартирах.


Така припливно-витяжна установка, в комплекті з повітропроводами, ґратами, вентиляторами, включаючи роботи з монтажу та налагодження, в залежності від потужності коштуватиме від 30 до 45,5 тис.грн.



Звичайно, кожен об'єкт індивідуальний і розрахунок повинен враховувати конкретні умови у кожній квартирі. Вартість обладнання, що пропонується безліччю виробників, сильно відрізняється в залежності від якості та функціональних можливостей і залежить від поточного курсу валют. Тому всі наведені цифри мають ознайомлювальний характер і підлягають уточненню.

Інші цікаві статті на цю тему:

Ми поговоримо про те, які можуть бути варіанти вирішення питання, коли в квартирі нема чим дихати. Скільки це може коштувати, які переваги тієї чи іншої системи.

Як зробити проект з вентиляції або кондиціювання: послідовність, поради та допомога у розрахунках.

Для людини життєво необхідно забезпечувати надходження свіжого повітря до будинків, де вона живе, працює або проводить вільний час. Скільки потрібно повітря людині залежно від типу приміщення - про це читайте далі.

На сьогоднішній день майже всі в будинку замінили вікна. Нові склопакети забезпечують комфорт, тепло, а разом з ними нерідко і... підвищену вологість, неприємні запахи та цвіль.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги