loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
8 вересня
10980
Ventbazar

Як підібрати електричний калорифер

Зміст
Як підібрати електричний калорифер
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як підібрати електричний калорифер

Для кожного об'єкта дуже важливо мати якісну систему вентиляції. Без свіжого повітря неможливо вести активний спосіб життя та нормально працювати. Для організації ефективної циркуляції повітря встановлюють припливно-витяжні установки, але краще, коли система вентиляції може нагрівати повітряні потоки. Таким чином, одна система забезпечує повний контроль над кліматом у приміщенні. Нагрів повітря у системі вентиляції відбувається за рахунок калориферів.

Калорифер – нагрівальний елемент вентиляційної установки. Цей агрегат виготовляють за канальним типом круглої або прямокутної форми. Він буває двох видів нагріву – на водяній основі та на електричній.

Калорифер нагрівач у системі вентиляції
Конструкція вентиляційної системи з електричним або водяним нагрівачем

Як правильно підібрати калорифер до вентиляційної установки


Для вентиляції

Електричний калорифер для вентиляції вважається найбільш ефективним та виробляє нагрівання припливного повітря за допомогою ТЕНу. Він має вигляд спеціальних труб, якими протікає енергія тепла для нагрівання повітря. В Україні ТЕН можуть виготовляти з нержавіючої сталі, або з чорної сталі, також оребреним і не оребреним. ТЕН із нержавіючої сталі прослужить набагато довше, а ось чорна сталь швидко піддається корозії.

Ціна на електричний калорифер із чорної сталі менша ніж на калорифер із нержавіючої, проте перед підбором потрібно враховувати термін експлуатації матеріалу, і у випадку з ТЕНом із чорної сталі – то він прослужить менше, і його доведеться замінювати швидше. Виходячи з цього, можна сказати, що економніше обійдеться установка калорифера з ТЕНом з нержавіючої сталі, який досить міцний і прослужить довше.

Що стосується ребра на ТЕНі, це виглядає так - навколо трубок ТЕНу обмотується дріт з чорної сталі або міді. Виробники скажуть вам, що ребра додасть продуктивність системі вдвічі, а нагрівання від цього стане потужнішим. Але тут є мінуси - взимку ребра викликає зниження витрати повітря, а значить, теплообмінник не встигає розігрітися до потрібної температури, і ефективність оребренного ТЕНу падає на два рівні нижче, ніж видає неоребренный ТЕН. Висновок – для кращої роботи системи та тривалого терміну служби, радимо купити електричний калорифер на основі ТЕНу із неореброваної нержавіючої сталі.

Також, вибираючи електричний калорифер, обов'язково подивіться технічні характеристики агрегату. Основний показник це швидкість повітря, яке проходить через калорифер. Зазвичай, схема виглядає так: чим вища швидкість повітря – тим вищий рівень теплообміну – відповідно, вища потужність агрегату та ефективність обігріву приміщення. Оптимальна швидкість повітря для калориферу становить 4 м/сек і вище. Якщо Ви все ж таки вирішили купити калорифер з показниками швидкості нижче, ніж 4м/сек, врахуйте, що його робота може виявитися не такою ефективною, а відсоток ймовірності то ТЕН згорить - зростає.

Ціни на калорифери для систем вентиляції в розділі Нагрівачі>>


Із чого складається електричний калорифер

Конструкція електричного калориферу Електричні калорифери виготовляються в корпусі з оцинкованої нержавіючої сталі, або з харчової, що зустрічається рідше.

Найкращим варіантом вважається калорифер з теплоізольованим корпусом - він продовжить терміни служби всіх елементів обладнання, і спростить вам монтаж, тому що не потрібно додатково облаштовувати теплоізоляцію. Часто такий корпус має панель, яку легко відкрити, що спрощує обслуговування калорифера.

Що стосується внутрішніх елементів, то основна та найважливіша частина – це ТЕН (нагрівальний елемент). Ми вже визначилися, що краще вибирати електричні калорифери з ТЕНом із нержавіючої сталі трубчастої форми без оребрення дротом. Прямокутні електрокалорифери, до речі, мають тільки такі ТЕНи, чого не скажеш про різноманітність круглих моделей.

Так само, конструкція електричних калориферів має на увазі клемне, або силове відділення. Воно призначене для утримання всіх елементів підключення приладу до електроживлення, а також елементів автоматики. Що стосується автоматики для системи вентиляції, то її можна придбати додатково на власний розсуд. Для того щоб забезпечити захист нагрівача, калорифери вбудовані два термостати. Вони запобігають перегріву Тена і працюють за принципом on/off. При перегріві, якщо температура досягає 60-90 ° С, спрацьовує режим «Аварія». Також необхідна установка щита управління КВП, який розмикає подачу живлення ТЕНів калорифера.


Види калориферів

Враховуючи форму вашого повітропроводу, ви можете придбати калорифер для круглих каналів, або калорифер для прямокутних каналів.

Популярні моделі калориферів круглої форми:

Вентс НК 125-2,4-1 Salda EKA 200-3,0-2f Aerostar REN 160/3,0
vents nk нагрівачsalda vka нагрівачaerostar reh калорифер

                                                                     



Популярні моделі прямокутних калориферів:


Вентс НК 1000*500-54,0-3 Salda EKS 70х40/36-3f Aerostar SEN/AEN 40-20/6
vents nk kalorifersalda eksaerostar sen


Якщо Ви хочете купити або просто отримати консультацію щодо підбору калорифера для системи вентиляції - наші фахівці завжди раді Вам у цьому допомогти за телефоном (044) 50 000 53 або замовте Зворотній дзвінок і ми з Вами зв'яжемося.

Інші цікаві пропозиції у статтях:


Опалення приватного будинку

Нагрівачі для систем вентиляції

Вентиляційна установка ClimaRad – нові рішення в галузі дизайну вентиляції

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги