loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
8 червня
1123
Ventbazar

Як ми змінили мікроклімат у квартирі 107 м2

Зміст
Як ми змінили мікроклімат у квартирі 107 м2
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як ми змінили мікроклімат у квартирі 107 м2

Важко оцінити якість нашої роботи, коли працюєш з різнобічними типами приміщень, здавалося б, той самий бренд, послуга, все має бути просто. У той же час хочеться зробити ще краще, ніж було, розширити видимість наших робіт, додати комфорту новій аудиторії за допомогою вентиляції та кондиціювання. Так, вартість рішення та концепцію можна приблизно розрахувати самостійно: розповімо, як ми це робимо всередині нашої компанії на прикладі цього кейсу.

  • Тип приміщення: житлова квартира в комплексі Tetris Hall
  • Площа приміщень: 107 м2
  • Регіон: Київ
  • Представлена послуга: вентиляція, кондиціювання
  • Період виконання: 12 днів
  • Команда проекту складалася з: сертифікованого проджекта - менеджера, інженера, виконроба, монтажної бригади

Причина звернення

Необхідність правильного впровадження системи інженерного рішення під готовий дизайнерський проект. Клієнт звернувся з планом приміщення, дизайнерським проектом та готовою концепцією для вентиляції та кондиціювання (передбачалося створення системи кондиціювання за допомогою канального кондиціонера та припливної вентиляційної системи). Головним завданням ставилося - знайти відповідь на питання "як покращити повітря у квартирі?". Нам же у свою чергу необхідно правильно розрахувати: обладнання, поперечний переріз повітроводів та повітророзподільні пристрої.

Стадія об'єкту

На момент звернення об'єкт перебував на стадії будівництва (голі стіни), відбувався монтаж внутрішніх перегородок.

Завдання, яке стояло перед Ventbazar:
  1. розробити проектне рішення щодо вентиляції, кондиціювання
  2. показати візуальне сприйняття всієї системи
  3. максимально сховати обладнання та зменшити кількість внутрішніх блоків, що «не вписуються» у дизайн-проект
Наші дії
  • Було зібрано весь необхідний перелік матеріалів: проект голого приміщення, готовий дизайн-проект, адресу та поверховість об'єкта, побажання клієнта.
  • Здійснено пілотний виїзд на об'єкт для обмірювання приміщення
  • Призначено зустріч для обговорення планувань, загальної концепції, обладнання, розташування обладнання, колір, розміри та висоту установки вентиляційних ґрат, місце та розміри сервісних люків, місце та висота установки пультів управління
  • Далі було укладено договір, і ми розпочали розробку проекту -продовження 5 робочих днів.

Особливості

Все обладнання, яке розміщувалося на балконі, фасаді, необхідно було погоджувати з компанією, що управляє, у разі виникнення суперечностей власнику квартири виписують штрафи.

Вирішення, проблеми, принцип роботи системи

{callback:1} Вентиляція: для «чистих зон» – це ті кімнати, де мешканці проводять найбільше свого часу: вітальні, спальні, дитячі. У ці зони потрібна постійна подача свіжого повітря максимального комфорту. Нами було запропоновано припливну вентиляцію на базі припливної установки Salda VEKA INT 400-5,0-L1 . Установка розміщена вздовж балкона для естетичного вигляду та збереження загального виду фасаду будинку, її витрата 650 м3/год, повітропровід від установки підключається до адаптера канального кондиціонера, створюючи підмішування повітря. При заданій концепції дизайну та розміщення обладнання не обійшлося без перетинів у коридорі – єдине місце, де можна допустити переріз повітроводів: витяжка, приплив від кондиціонера та припливної установки. Тому під час монтажу даних систем виникла проблема дотримання заданих спусків стелі та можливості з'єднання комплектуючих компонентів - довелося трохи змінити адаптери та розміри повітроводів у цьому вузлі.
Витяжна вентиляція працювала двома способами: природним шляхом і мала місцеву примусову витяжку в «брудних зонах» – санвузлах, душовій, вбиральні, реалізовану за допомогою витяжних вентиляторів Maico ER 100 , розрахованих на 5-кратний повітрообмін. Таким чином, ми вирішили одночасно дві проблеми:
  • позбавили санвузли, душові від вологи, грибка, цвілі, прибрали неприємні запахи.
  • викид відпрацьованого повітря, яке надходило через нижні щілини дверей санвузлів з основних кімнат.

Кондиціювання в квартирі реалізовано на базі кондиціонера канального типу Mitsubishi SEZ-M71DA/SUZ-KA71VA6 , внутрішній блок якого розміщений у гостьовому санвузлі, де опускати стелі дозволяють розмістити обладнання; зовнішній блок – на балконі. При виборі кондиціонера брали до уваги: наявність побутової техніки, кількість людей, розташування квартири щодо сторін світла, наявність вікон та якість огороджувальної конструкції.
Потужність кондиціонера розрахована на три кімнати: спальню, дитячу та кухню-гостьову. Завдяки застосуванню термостатичних шиберів (демпферів), розміщених відповідно у подачі свіжого повітря в дитячу та спальню, ми можемо ефективно використовувати систему кондиціонування та підмішування свіжого повітря, реалізованого припливною установкою Salda VEKA INT 400-5,0-L1 , регулювати подачу повітря в кожну кімнату . Таким чином, створюючи індивідуальні умови та створення оптимального мікроклімату у приміщенні для всіх членів сім'ї.
Також при виборі кондиціонера відштовхувалися із розрахунку 100Вт/м2. У цьому випадку загальна площа кімнат, в яких застосовується кондиціювання: кухня (35,84 м2) + спальня (22,92 м2) + дитяча (20,76 м2) = 79,52 м2 . Даний кондиціонер має потужність 8,3 кВт, витрата повітря – 1200 м3/год, кондиціонер досить тихий.
Головною проблемою при проектуванні було правильне узгодження поперечного перерізу повітроводів (по дБн) і дозволені опускати стелі (за дизайном), а також ефективно поєднати систему кондиціонування повітря та припливну вентиляцію (підмішування свіжого повітря).
Принцип роботи полягає в наступному: працювала механічна вентиляція, що управлялася з дистанційного пульта. На дисплеї виставлялася необхідна температура, при її досягненні в кімнаті демпфер займає горизонтальне положення, тобто закривається - зупиняється подача повітря до кімнати (у цьому випадку дитяча або спальня). Таким чином систему можна використовувати раціональніше, наприклад, перебуваючи в одній кімнаті не подавати повітря в інші без потреби. У санвузлах були встановлені безшумні та енергоефективні вентилятори, які працювали постійно на маленьких обертах – треба було лише підійти та включити їх. Охолодження відбувалося за рахунок канального кондиціонера, який усередині системи повітроводів охолоджував припливне повітря та подавав через припливні грати у потрібні приміщення.
Як проводився розрахунок вентиляції, кондиціювання, які ДБН використовували
  1. Розрахунок вентиляції проводився за площею приміщення, висотою стель, кратністю повітрообміну, кількістю людей, кратністю повітрообміну
  2. Розрахунок систем кондиціювання: наявність побутової техніки, кількість людей, розташування квартири щодо сторін світла, наявність вікон та якість огороджувальної конструкції.

Для розрахунку повітрообміну в квартирі ми користувалися державними нормами та стандартами:
  • ДБН В.2.5-67-2013 «Опалення, вентиляція та кондиціювання»,
  • ДБН В.2.2 -15:2019 «Житлові будинки. Основні положення "
  • <br>EN 15243: 2015 «Вентиляція будівель.
Розрахунок температури приміщень та методи визначення навантажень та енергопотреб для будівель із системами кондиціювання повітря»

Підсумок: що отримав клієнт

Повноцінна система вентиляції з функцією очищення припливного повітря. Тиху та надійну систему охолодження приміщень. Вся система мікроклімату у квартирі має зручне керування та контроль параметрів для комфортного перебування.
Вся система була успішно вписана в поточний дизайн квартири. Клієнт залишився задоволений загальноприйнятим рішенням та нашою співпрацею.

Інші цікаві статті на цю тему:

Сьогодні ми детально розберемо технічне рішення, яке є наочним прикладом реалізації виконання робіт з вентиляції та кондиціювання у житловій квартирі 68 м².

Замовник при першому зверненні вже знав, що йому знадобиться встановлювати інженерні мережі у вигляді систем кондиціювання.

Оскільки клімат у вашій квартирі - справа важлива, установку цього, досить дорогого обладнання, можна довірити тільки професіоналам.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги