loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
19 листопада
101581
Ventbazar

Як позбутися задухи в квартирі

Зміст
Як позбутися задухи в квартирі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як позбутися задухи в квартирі

Чи часто Ви помічаєте, що в певні моменти стає душно у Вашій квартирі, і нібито нема чим дихати?! Особливо це відчувається в осінньо-зимовий період, коли вікна та двері щільно зачинені.
Причина полягає в тому, що сучасні пластикові вікна та балкони високою мірою герметичні, не пропускають шуми вулиці та бруд, але в той же час практично не пропускають свіже повітря. Через це у квартирі дуже швидко виникає вологість та підвищується концентрація вуглекислого газу.
Як позбавиться від задухи в квартирі

Чому у квартирі стає душно?

Духота у квартирі виникає через три основні фактори:
  1. Жари;
  2. підвищеної вологості;
  3. Збільшена концентрація вуглекислого газу.
Найчастіше вдома нам стає спекотно і душно, відчувається підвищена вологість, проте включений кондиціонер лише зменшить температуру повітря, але не зробить його свіжим. І що ж робити, якщо дуже жарко у квартирі взимку, і плюс до цього душно? Потрібно знати лише одне в такому випадку - це концентрація "поганого" повітря впливає на мікроклімат, і потрібно шукати способи рятування від цього явища, а не від спеки. Єдине оптимальне рішення у такій ситуації – налагодити систему вентиляції у квартирі. Навіщо у квартирі вентиляція та які функції вона виконує читайте у нашій статті .
Духота в квартирі - наслідки та вирішення проблеми
Наведемо приклад:
Вміст вуглекислого газу (СО2) коливається в межах 640,5 мг/м3 у лісі та 732-1098 мг/м3 у місті.

Для нормального функціонування людського організму концентрація вуглекислого газу повинна становити приблизно 732 мг/м3.

Для порівняння, за 1 годину, в кімнаті із зачиненими вікнами та дверима, 2 особи підвищать концентрацію CO2 до 3660 мг/м3, що у ! 5 разів перевищує "нормальний" рівень.
Шкода людині від вуглекислого газу Основне джерело вуглекислого газу – людина.
Так, за 1 годину ми:
  • вдихаємо 450-1500 л повітря
  • видихаємо 18-60 л CO2
Якщо ми є постійним джерелом вироблення вуглекислого газу, нам необхідно утилізувати відпрацьоване повітря, оскільки перевищення вмісту СО2 до позначки 1830 мг/м3 на постійній основі завдає чималої шкоди людському організму. Що робити, якщо в кімнаті спекотно і душно, ми розповімо нижче.

Наслідки задухи та підвищеного вмісту СО2 для організму людини

При короткочасному знаходженні людини (2-3 години) у приміщенні з концентрацією СО2 вище 1464 мг/м3 з'являються такі симптоми:
  • головний біль;
  • запаморочення;
  • втома, апатія;
  • поганий сон;
  • подразнення очей та дихальних шляхів.
Вплив вуглекислого газу на здоров'я
При довгостроковому перебування людини (від кількох годин до кількох років) у приміщенні, де рівень вуглекислого газу вище 1464 мг/м3 виникають:
  • риніти;
  • алергічні реакції;
  • астма;
  • загальне зниження імунітету;
  • серцево-судинні захворювання;
  • діабет;
  • захворювання крові та ін.
Скупчення вуглекислого газу Вранці при закритих вікнах у спальні рівень CO2 може досягати 2196 мг/м3.
Отже, в більшості закритих приміщень підвищена вологість, спека і високий рівень вуглекислого газу роблять мікроклімат непридатним для перебування людини, і, на жаль, кондиціонер або підлоговий вентилятор не покращують якість повітря, а лише охолоджують його.

Давайте докладніше розглянемо способи усунення вуглекислого газу і задухи в квартирі.

Як позбавиться духоти в кімнаті, в квартирі?

Знизити температуру повітря в приміщенні, як уже говорилося раніше, можна за допомогою кондиціонера або вентилятора підлоги. Це обладнання дозволить відразу ж відчути прохолоду, але перший, що другий агрегат, переробляє тільки те повітря, яке знаходиться в приміщенні, повітря, в якому вміст СО2 підвищено.

Відповідно, використовуючи вентилятор або кондиціонер, Ви усуваєте лише 1 фактор, що сприяє задуху – спеку, а забруднене, сперте повітря продовжує циркулювати по квартирі.
* найкраще, при використанні підлогового вентилятора, тримати вікна та балкон відкритими, для того щоб забруднене, вологе повітря витягувалося з приміщення природним шляхом. Звичайно, такий вентилятор може впоратися з дуже невеликим об'ємом повітряних мас, та й застосування такого варіанту усунення задухи мало, адже свіже повітря з необхідною температурою в приміщення буде заходити досить слабко.
2. Щоб вентиляція в приміщенні відбувалася правильно, і Ви не турбувалися про те, чи усунені всі фактори задухи (вологість, надлишок СО2, висока температура повітря, чи достатньо свіжого, очищеного повітря надійшло в квартиру) - встановіть припливно-витяжну вентиляцію.
Система припливно-витяжної вентиляції – це спеціально розроблене обладнання, яке дозволяє насолоджуватися всіма перевагами пластикових вікон (відсутність шуму, пилу, бруду) та при цьому організує нормальний повітрообмін між середовищем усередині квартири та зовнішнім середовищем.

Припливно-витяжна установка складається з двох вбудованих вентиляторів, які працюють на приплив та витяжку: один вентилятор забирає повітря із зовнішнього середовища, другий витягує відпрацьоване повітря із квартири. Свіже повітря система пропускає через свою систему фільтрів, тобто очищує та подає до кімнати. При цьому більшість припливно-витяжних установок мають функції підігріву/охолодження повітря або можливість додавання цих функцій. У результаті можна сказати, що з такою установкою ми вбиваємо відразу всі причини, адже вуглекислий газ змінюється киснем, кімната кондиціонується, а вологість виходить разом з іншими масами через витяжку.
Порятунок від задухи - припливно-витяжна вентиляція у квартирі
3. Природна вентиляція. Відкривайте вікна та кватирки, щоб у приміщення надходило свіже повітря на зміну відпрацьованому. АЛЕ, не забувайте, що через відкриті вікна пил та бруд, спека та волога потрапляють до Вас у квартиру. Також будьте обережні з протягом, тому що респіраторні хвороби – перші друзі протягу.

4.
При високій температурі у квартирі вікна та лоджію можна завісити мокрими простирадлами, або розпорошувати воду у повітря. Тут важливо не перестаратися, інакше рівень вологості повітря буде занадто високий для нормальної життєдіяльності організму і, в певний момент, у кімнаті може стати нестерпно задушливим.

5.
Використовуйте сонцезахисну плівку або фольгу для завішування вікон, за допомогою яких сонячні промені відображатимуться від поверхні фольги і не дозволятимуть спеці проникати в приміщення.

6.
Також можна встановити витяжні вентилятори в кухні, ванні та туалеті. Таким чином, гаряче повітря з-під стелі витягатиметься назовні.
Устаткування, яке призначене для боротьби з задухою
Припливно-витяжні установки Побутові рекуператори для квартириКанальні вентилятори для квартири
Провітрювачі для квартириПобутові вентилятори для квартири від задухи.
Так чи інакше, практично всі перераховані вище способи боротьби з задухою мають свої плюси і мінуси, звичайно, найкраще для боротьби із забрудненим, душним повітрям використовувати спеціально розроблене під це завдання обладнання – системи припливно-витяжної вентиляції. Установка такої системи дозволяє не боятися запилення квартири, протягів, високого рівня СО2 , не переживати за своє здоров'я та здоров'я своїх домочадців.

Інші цікаві статті на цю тему:

Поговоримо про те, які можуть бути варіанти вирішення питання, коли у квартирі нема чим дихати. Скільки це може коштувати, які переваги тієї чи іншої системи.


На сьогодні існують три ефективні рішення як налагодити вентиляцію у квартирі з пластиковими вікнами та повернути здоровий мікроклімат.

Системи побутової рекуперації не тільки підтримують комфортний мікроклімат, забезпечуючи постійну вентиляцію, але й зберігають тепло в приміщенні, тим самим зменшуючи витрати на опалення.


Чи часто Ви помічаєте, що в певні моменти стає душно у Вашій квартирі, і нібито нема чим дихати?! Особливо це відчувається в осінньо-зимовий період, коли вікна та двері щільно зачинені.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги