loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
25 липня
122611
Ventbazar

Інверторний чи звичайний кондиціонер. У чому різниця?

Зміст
Інверторний чи звичайний кондиціонер. У чому різниця?
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Інверторний чи звичайний кондиціонер. У чому різниця?

Чи варто дилема, який купити кондиціонер - звичайний чи інверторний?

Давайте розберемося у чому різниця, що краще

Ми всі знаємо про користь кондиціонера . Його основне завдання – створити комфортний клімат у приміщенні та зручність використання.


Інверторний кондиціонер – це кондиціонер, що дозволяє регулювати потужність роботи компресора. Даний вид кондиціонера, досягаючи заданої температури всередині приміщення, не відключається, а переходить на знижену потужність і дуже точно підтримує задану температуру.

Інвенторний та не інвенторний компресор


У будь-якому випадку, найважливішою частиною кондиціонера є компресор – він стискає і транспортує холодоагент магістралями, від чого потік повітря стає або прохолоднішим, або теплішим.

Компресор буває двох типів – інверторний та не інверторний.

Спочатку, всі кондиціонери укомплектовувалися компресорами, які працювали за одним принципом - увімкнувся, попрацював і відключився після того, як досягнув потрібної температури. Втім, із появою інверторних компресорів становище змінилося.

Як не працює інверторний кондиціонер (on/off)

Коли Ви вмикаєте свій кондиціонер, ви очікуєте від нього швидкого охолодження або обігріву приміщення. На це і спрямовує свою роботу компресор.

Покрокова робота не інверторної системи:

  • Вбудований датчик вимірює температуру в приміщенні та порівнює її з бажаною
  • Далі система налаштовує свою роботу на зміну температури
  • Компресор починає ганяти холодоагент, і приміщення швидко охолоджується.
  • При досягненні потрібної температури компресор вимикається. Через час датчик знову вимірює температуру приміщення, і якщо вона не відповідає оптимальній, то кондиціонер знову виробляє охолодження або обігрів


Цей цикл триває постійно – компресор вмикається та вимикається. Під час роботи він задіює 100% потужність, щоб швидше досягти потрібної температури. Таким чином споживається дуже багато електроенергії. Відбуваються також часті протяги, і людина може потрапити під холодне повітря і застудіти. Клімат постійно коливається і дуже рідко буває в тому температурному режимі, який Ви задали. Звичайно, для деяких приміщень підійде така робота кондиціонера, проте далеко не всі влаштовують подібний результат.

Як працює кондиціонер типу Inverter (інверторний)

Інверторний кондиціонер працює за дуже схожою схемою: датчик вимірює температуру приміщення, і потім включається компресор і працює на 100%, щоб зміни в кліматі відбулися максимально швидко. Але є велика різниця - якщо звичайний компресор вимикається при досягненні мети, інверторний просто знижує свою потужність. Таким чином, компресор Inverter постійно підтримує бажану температуру, і при цьому може працювати як за мінімальної потужності, так і за максимальної – все залежить від вимог приміщення. Датчик постійно моніторить клімат довкілля, температура немає коливань, а регулярно підтримується. Навколо вас створюється дуже зручна атмосфера.

Як працює кондиціонер типу Inverter


Кращими інверторами можна вважати кондиціонери виробників Daikin , Mitsubishi Electric та Mitsubishi Heavy .

До більш бюджетних моделей можна віднести виробників Gree , Cooper&Hunter і Hoapp .

Переваги та недоліки звичайних та інверторних кондиціонерів

Звичайні кондиціонери

Переваги: вартість дешевша, зручний у використанні, швидкий монтаж, працює на охолодження.

Недоліки: це принцип роботи, який постійно включає та вимикає двигун кондиціонера (СТАРТ-СТОП), що дає велике навантаження на спліт-систему та швидше призводить до згоряння електродвигуна.

Звичайний кондиціонер, через особливості своєї роботи, несподівано може обдути холодним потоком повітря. Це створює почуття дискомфорту, особливо коли крижане повітря потрапляє на відкриті ділянки тіла.

Більше електроспоживання.

Інверторні кондиціонери

inverter - лого

Інверторний кондиціонер має багато переваг. До них належить діапазон регулювання частоти двигуна. Це важливий момент при виборі кондиціонера на основі Inverter, тому потрібно приділяти цьому особливу увагу. У хорошого інвертора діапазон регулювання коливається від 25 до 80% – при такому співвідношенні він розкриває всі свої особливості та переваги роботи. У дешевих і слабкіших моделей діапазон регулювання частоти двигуна не такий розвинений - всього 40-70%. Але на сучасному ринку існують нові моделі, які перевершили своїх попередників – глибина діапазону регулювання сягає 5-90%.

Але перше, що ви помітите під час використання інверторної спліт-системи – тишу роботи. Зважаючи на те, що такий кондиціонер використовує менше енергії та потужності, його шумові параметри значно падають. А ось у звичайного кондиціонера все навпаки - він використовує все максимум, тому шумові показники починаються від 25 дБ(А) і вище.

Спліт-систему Inverter завжди комплектують ефективним та якісним фільтром. Найчастіше це багатошарова система фільтрації, яка очищає повітря від мікробів і бактерій на 99%.

Великою перевагою інверторної системи є те, що вона споживає на 40% менше електроенергії, ніж звичайна не інверторна система.

Але тут проявляється і недолік - ціна на інверторний кондиціонер досить висока (зазвичай на 40% дорожче, ніж звичайний кондиціонер). Проте бюджет, виділений на купівлю, з часом окупиться, адже інверторна система споживає в рази менше електроенергії.

В яких приміщеннях найкраще встановлювати інверторний та не інверторний кондиціонер?

Кондиціонер з інверторним компресором відмінно підходить для встановлення там, де пріоритетом стоїть максимальний комфорт, або вимагають певні норми до клімату. До таких приміщень належить дитяча кімната або ігрова, спальня (щоб зробити свій сон комфортнішим), приміщення для спортивних цілей (коли людина потіє, то краще виключати обдув холодним повітрям), лікувальний заклад, або будь-які інші кімнати, де потрібна приємна атмосфера зі зниженим. шумом. Ознайомитись з модельним рядом та купити можна у цьому розділі сайту .

Кондиціонер з не інверторним компресором використовується в приміщеннях, де немає підвищених вимог, а обдув холодним повітрям нікому не зашкодить. Можна забезпечити такою спліт-системою вітальню у вашому будинку, де не такі страшні деякі мінуси роботи кондиціонера, а шумові параметри не важливі, тому що у вітальні і так багато шуму. Дуже добре кондиціонер з інверторною системою підходить для технічних приміщень, де рівень шуму спокійно може перевищувати норму, а обдув холодним повітрям нікому не загрожує. Також він відмінно впишеться в приміщення, де знаходиться дуже мало людей - можна просто налаштувати жалюзі корпусу так, щоб потік ні на кого не потрапляв.

Тип кондиціонера


Є ще багато різних параметрів, якими потрібно підбирати спліт-систему. Адже кожен об'єкт – свої вимоги до мікроклімату. Тому, щоб підібрати правильну кліматичну техніку індивідуально під ваше приміщення, потрібно звернутися до спеціаліста з профільної організації.

Який висновок можна зробити для інверторних кондиціонерів

  • Вартість такої системи буде дорожчою за звичайну на 35-45%;
  • низькі шумові показники;
  • Точність регулювання температури – до одного градуса;
  • Витрата електроенергії зменшується до 50%;
  • Можливість роботи на обігрів навіть за сильного морозу зовнішнього середовища;
  • Високий експлуатаційний термін.

Огляд інверторних кондиціонерів 2021 року



Рекомендації від фахівців Вентбазар

Рішення щодо кондиціювання Інверторна спліт-система підійде для приміщень з підвищеними вимогами до комфорту та безпеки для здоров'я – у спальні, вітальні, дитячій. Для офісних, адміністративних приміщень, де важливіша невибагливість апаратури та її вартість, достатньо і звичайної спліт-системи.

За більш детальною консультацією та підбором потрібного кондиціонера, звертайтесь до наших консультантів за номером (044) 50-000-53 або замовте Зворотній дзвінок на сайті.

Цікаві статті на подібну тему:


Як правильно вибрати кондиціонер

Кондиціонер для дитячої кімнати, садка та школи від Cooper&Hunter

Автоматизація систем кондиціювання

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги