loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
22 жовтня
2063
Ventbazar

Вентиляція та дизайн в офісі. Повне узгодження з дизайнером

Зміст
Вентиляція та дизайн в офісі. Повне узгодження з дизайнером
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція та дизайн в офісі. Повне узгодження з дизайнером

Вентиляція та дизайн в офісі

Залежно від складності проектних рішень щодо влаштування якісної вентиляції в офісних приміщеннях можна розрізняти кілька варіантів розташування вентиляційного обладнання: у спеціальних приміщеннях або венткамерах, у просторі за підвісними стелями, по периметру приміщень, на стінах, під стелею, на стелі, на даху або в підвальне приміщення і т.д. У будь-якому випадку, вентиляція та дизайн офісу взаємопов'язані. Ще на етапі проектування та під час монтажу необхідне повне узгодження з дизайнером тонкощів щодо розташування та декорування елементів вентсистеми та обладнання для кондиціювання: функціональність повинна доповнюватися естетичним виглядом інтер'єрів.




При підготовці та реалізації дизайнерських рішень в офісних приміщеннях переслідують такі цілі:

  • організувати робочий простір для високопродуктивної праці персоналу офісу з найбільшою зручністю та комфортом;
  • обстановка повинна мати нічого зайвого, що впливає ефективність праці;
  • розставляння меблів та планування робочих місць залежать від рівня освітленості та варіантів подачі свіжого повітря в приміщення;
  • враховуються допустимі можливості 'руйнувань' під час проведення монтажних робіт у працюючому офісі.

Підхід до вироблення дизайнерської концепції офісних інтер'єрів різний. Якщо ведеться будівництво нового бізнес-центру з централізованою системою клімату, дизайн майбутніх офісів визначає орендар або власник будівлі. Якщо необхідно встановити якісну систему вентиляції або кондиціонування у вже працюючому офісі, дизайнер разом з монтажниками знаходить найбільш розумне рішення як щодо вибору обладнання, за можливими переробками та руйнуваннями, так і за вартістю будівельних робіт з влаштування отворів, підвісних або багаторівневих стель, установки фальшпанелей, коробів і т.д. Усі варіанти узгоджуються із замовником. Адже часто компанія змінює склад працівників і змушена через кілька років міняти офіс більш відповідним. Варто оцінити раціональність капіталовкладень. У договорах оренди будинків або приміщень також має бути прописана можливість проведення робіт з удосконалення стану приміщень.

Варіанти дизайнерських рішень

Розведення в коридорі

1. У офісах невеликої площі до 300 кв. м зазвичай застосовують компактні моноблочні припливно-витяжні установки, вони малошумні і встановлюються у просторі за підвісними стелями, розведення по офісах роблять із коридорів, простір офісів не задіюється. Дизайн розподільних ґрат не псує стін. Застосовувані внутрішні блоки спліт-систем для кондиціонування повітря мають прекрасний сучасний дизайн, встановлюються на стіну і доповнюють інтер'єр кімнат.

Можуть також застосовуватися системи на базі канальних кондиціонерів із підмішуванням чистого повітря. Тут роздача чистого повітря по приміщеннях проводиться через внутрішні блоки канальних кондиціонерів, що розміщуються так, щоб у конкретне приміщення надходило розрахункова кількість обробленого повітря і забезпечувалося якісне розподілення цього повітря по всьому приміщенню. Зазвичай ці блоки ховають у зашитих коробах під стелею.

Завданням дизайнера є узгодження з інженерами-проектувальниками естетичного виду підвісних елементів, типів розподільних ґрат, розташування освітлювальних приладів. Такий монтаж вентиляції підходить для застосування на етапі будівництва.

Канальний кондиціонер

2. У офісах середніх розмірів 300-1500 кв. м можуть застосовуватися набірні системи припливно-витяжної вентиляції, які підвішуються за допомогою шпильок до перекриття або встановлюються на опорні конструкції. Залежно від доступної під монтаж висоти приміщень (20-30см) приймають прямокутні або круглі димарі. Секції набірної припливно-витяжної системи можуть розміщуватись у просторі за підвісною стелею, у санвузлі, технічному приміщенні або в коридорі, все обладнання зашивається підвісними стелями разом зі світильниками та системою протипожежної сигналізації. Розподіл повітря за приміщеннями може здійснюватися через розподільні ґрати, розміщені у коробах, по периметру кімнат.


Кондиціювання офісу

Кондиціювання здійснюється мульти-спліт системами або за допомогою VRF-систем. Вибір обладнання та розташування зовнішніх блоків завжди узгоджується, щоб не порушувати архітектурного стилю будівлі. Завжди необхідно пам'ятати, що для обслуговування агрегатів та пристроїв вентиляції та кондиціювання необхідно передбачити можливість доступу.

3. У облаштованих офісних центрах, де розташовані офіси великих компаній, зазвичай роблять центральну систему опалення, кондиціювання та припливно-витяжної вентиляції будівель. Тут здійснюється нормована подача повітря 60куб. м повітря на годину на одного працівника при розрахунку на 10 кв. м майдану. Є можливість підтримки температури повітря близько 22° С. Застосування VRF-систем для кондиціонування таких будівель дозволяє контролювати температуру кожного приміщення окремо в залежності від кількості людей та працюючої техніки та позбавитися безлічі зовнішніх блоків. Дизайнери в таких офісах можуть втілювати будь-які ідеї щодо стилю та специфіки діяльності офісу, не дбаючи про необхідність декорувати комунікації.

Система кондиціювання у бізнес-центрі


4. У великих бізнес-центрах класу А та В системи тепло/холодопостачання виконані із застосуванням найпотужнішого як за продуктивністю, так і за можливостями енергозбереження та рівнем автоматики, обладнанням. Такі будівлі одразу проектуються з урахуванням загального та поверхового розведення комунікацій вентиляції та кондиціювання. Чилери, припливно-витяжні установки або інше обладнання розташовують на дахах або на прилеглих ділянках поза будівлею, фанкойли розрахункової продуктивності як доводчики температурних режимів встановлюють по офісних приміщеннях. Тут витримуються найсуворіші вимоги до якості повітря та можливості автоматичного керування роботою кліматичних систем. Дизайнери проектів таких будівель, використовують сучасні комп'ютерні програми, створюють 3d візуалізацію розведення всіх інженерних систем та інтер'єрів, працюють із залученням найсучасніших технологій та якісного обладнання від світових виробників Systemair, Ostberg, Vortice, Daikin, Mitsubishi, LG, Dekker, Toshiba, McQuay та безлічі інших.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги