loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
26 грудня
5089
Ventbazar

Як зробити вентиляцію в цеху з виробництва обладнання для обробки граніту – приклад приватного бізнесу

Зміст
Як зробити вентиляцію в цеху з виробництва обладнання для обробки граніту
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як зробити вентиляцію в цеху з виробництва обладнання для обробки граніту

Вентиляція у виробничому цеху

Об'єкт: Цех із виробництва обладнання для обробки граніту.
Площа: 30 м2 .
Послуга: Набірна витяжна вентиляція з підігрівом повітря.
Адреса: м. Бровари, вул. Чкалова, 1.
Підготовка технічних. рішення та КП: 13 днів.
Кількість задіяних осіб: 4.
Монтаж: 2 місяці та 1 день для пусконалагоджувальних робіт.

Перше звернення

Клієнт знайшов нашу компанію в Інтернеті. Вивчивши наш сайт, він вирішив зателефонувати, та проконсультуватися зі спеціалістами з приводу системи вентиляції. Відділ інженерії відповів на всі запитання Клієнта і вирішив замовити вентиляцію для його цеху під реалізацію.

Проблема Клієнта

Обробка граніту – небезпечне для здоров'я
У попередньому цеху Замовника, який Власник компанії орендував, були встановлені потужні відцентрові вентилятори (равлики), які працювали тільки на витяжку, а приплив робився природним шляхом. Але така витяжка забирала все тепло з приміщення, і проблема була в тому, що в цеху практично завжди температура становила 7 ° С. У результаті співробітникам і робітникам було дуже холодно працювати, особливо взимку; вони завжди працювали у теплих куртках. Така вентиляція вважається не правильною, адже витяжка має компенсуватися поверненням тепла. І Власник намагався це зробити – він оплачував дуже великі суми за опалення, але температура все одно не піднімалася вище за 7°С.
Переїхавши в іншу будівлю, Клієнт вирішив, що тепер інженерні схеми потрібно організувати правильно з урахуванням усіх нормативів. Власник вирішив побудувати новий цех, купити туди нове обладнання для виробництва, обладнання для співробітників, причому все з високою якістю, і вирішив зробити правильний мікроклімат. Замовник, прочитавши статті у нашому Блозі, зрозумів, що йому потрібно встановити припливно-витяжну вентиляцію для свого цеху. Далі він зателефонував нам, до чого, до початку будівництва своєї будівлі, щоб розпланувати все заздалегідь.

Специфіка об'єкту

Цей об'єкт – цех, у якому виготовляють інструмент для обробки граніту та інших твердих матеріалів. При виробництві використовуються хімічні матеріали: основою цього інструменту є епоксидна смола і фарба, при цьому, виготовляючи інструмент, епоксидну смолу потрібно розчиняти хімічним засобом – всі ці процеси токсичні, тому витяжка повинна бути обов'язково правильно налагоджена.
Устаткування для обробки граніту – вентиляція для цеху з його виробництва.

Виконання рішення з вентиляції для цеху

1. Після того, як ми домовилися із Замовником про всі нюанси, наша проектна група виїхала на об'єкт: проводилися виміри, вимірювалися параметри мікроклімату та бралися вступні дані.

2.
Після цього ми вирушили на об'єкт взяти всі показники для розрахунків. Оскільки будівля на той момент тільки-но починалася будуватися, нам довелося орієнтуватися на майбутні обсяги приміщень будівлі. З даних, отриманих від Замовника, ми зробили розрахунки, склали Комерційну Пропозицію. Після цього КП ще кілька разів переробляли, оскільки Клієнт хотів зробити рішення бюджетнішим.

3.
Після погодження КП було підписано договір на реалізацію системи вентиляції «під ключ» і ми взялися до роботи.

4.
Монтажні роботи тривали 2 місяці, з огляду на невеликі перерви.


Технічні тонкощі – як ми робили вентиляцію для цеху

{callback:1} Насамперед, інженери перевірили нормативи та правила для таких об'єктів згідно з ДБН В.2.5 – 67 2013 року. Далі вони провели розрахунки та з'ясували, що для цього приміщення потрібно підбирати обладнання з 7-кратним повітрообміном. Сказавши про це Замовнику, він попросив збільшити кратність до 10 для безпеки – він боявся шкідливого впливу хімічних засобів на працівників, адже для таких цехів складено спеціальні обмеження та санітарні норми.
Зараз Ви подумаєте «А де план-схема, яку розміщують у кожному технічному рішенні?». А її нема :). Оскільки ми розпочали роботу над об'єктом до його будівництва, ми працювали без планів, і розраховували все за цифрами, наданими Замовником. Потрібно завжди вміти оминати труднощі та імпровізувати у кожній справі! Замість схеми, можете переглянути наше інше технічне рішення щодо реалізації системи вентиляції на виробництві.


Підібране обладнання

Як систему вентиляції ми підібрали набірну припливно-витяжну установку з рекуперацією тепла Вентс. Вона працює на витяжку з 10-кратною потужністю по всьому приміщенню, і запускає свіже повітря, яке підігрівається перед потраплянням до приміщення. В основу установки входять канальні вентилятори Вентс ВКМЦ 200 (один працює на витяжку і один на приплив), а підігріває повітря рекуператор ПР 400*200. Для додаткового підігріву ми встановили на припливну систему електричний калорифер НК 160-3,6-3У, а також водяний калорифер НКВ 160-2 як резервний.
Власник також заздалегідь передбачив центральне опалення: у будівлі є своя котельня, від якої по всьому приміщенню прокладено мережу для обігріву. Вона буде використовуватися в особливо холодні дні та в зимовий період. А калорифери, що працюють на підігрів припливного повітря, використовуються восени і як резервне опалення взимку.
Вентиляція з підігрівом для виробництва

Монтажні роботи

У період монтажних робіт регулярно виникало багато нюансів: ми переробляли деякі мережі, допрацьовували проблеми, що раптово виникли, щось до замовляли. Але в результаті Клієнта влаштували терміни, в які ми повністю підготували вентиляцію. Як все реалізовано: набірна припливно-витяжна вентиляція для цеху знаходиться на даху будівлі, і від неї повітропроводи опускаються всередину приміщення, де вже йде мережа вентиляції по потрібних місцях.


Що сталося в результаті

Клієнт задоволений, він тепер спокійний, адже знає – система вентиляції для його цеху реалізована правильно. У приміщенні зараз досить тепло - 22-24 ° С (така температура підтримується регулярно). Ось тільки Клієнт досі не розуміє різницю між витяжкою та системою та вентиляцією, як ми не намагалися йому пояснити. Але для нас головне, що припливне повітря завжди заходить до цього цеху, а хімічні речовини та забруднене повітря вчасно виходять назовні. Адже здоров'я наших Клієнтів – першорядна справа.

Фотозвіт

Реалізація вентиляції на даху у виробничому цеху
Система вентиляції для цеху з виробництва обладнання для обробки граніту
Як зробити вентиляцію з підігрівом для цеху з виробництва обладнання
Набірна припливно-витяжна установка для цеху
Реалізація вентиляції для цеху з обробки граніту
Система вентиляції для промисловості.
Приклад рішення для вентиляції цеху


Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги