loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
9 жовтня
1204
Ventbazar

Вентиляція рибальського магазину TM Flagman 900 м2

Зміст
Вентиляція рибальського магазину TM Flagman 900 м2
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція рибальського магазину TM Flagman 900 м2

Вентиляція рибальського магазину ТМ Flagman 900 м2

Активний відпочинок на природі, рибалка – це тиша, емоції, здобуття нових почуттів та енергії для того, щоб рухатися далі. Саме цей асоціативний ряд переслідував нас на всьому етапі співпраці – ми реалізували чудове рішення, яке задовольнили обидві сторони.

Клієнт - одна з найбільших у Східній Європі мережа рибальських офлайн та онлайн інтернет-магазинів Flagman. Щороку магазини пропонують найширший асортимент товарів для риболовлі та активного способу життя.
Будь-який магазин, крім умов, пов'язаних з його спрямованістю, повинен мати ефективну систему вентиляції, кондиціювання та опалення, що дозволяють сформувати на торговому майданчику максимально комфортні кліматичні умови для персоналу та відвідувачів. Не є винятком і магазин товарів для риболовлі торгової марки Flagman, для якого фахівцями компанії Ventbazar була розроблена та впроваджена ефективна кліматична система з високим рівнем енергоефективності.

Зміст

  1. Звернення замовника
  2. Стартові позиції
  3. Запропоноване рішення
  4. Використане обладнання
  5. Етапи виконання проекту
  6. Підсумки робіт
Об'єкт : Приміщення на першому поверсі багатоповерхового будинку площею 900 м2. м. Київ.

Завдання проекту : Реалізація системи вентиляції та кондиціювання в рибальському магазині ТМ Flagman.

Тривалість реалізації: вісім місяців.

Кількість задіяних осіб:
7 осіб.

Термін виконання: 9 тижнів.

Звернення замовника

До нас звернувся керівник великої мережі рибальських супермаркетів Flagman, з яким ми вже мали досвід співпраці, підготувавши проект та побудувавши ефективну систему забезпечення комфортного мікроклімату в офісі компанії. Цього разу необхідно було створити якісний мікроклімат в одному з приміщень магазинів торгової марки. Система мала забезпечити максимально комфортні кліматичні умови для 10 осіб персоналу та максимум 50 покупців.

Початкові дані

Приміщення під магазин площею 900 м2 та висотою стелі 6 метрів, з відкритим плануванням, розміщувалося на першому поверсі старого багатоповерхового будинку та знаходилося на стадії підготовки до капітального ремонту.

Серед особливих побажань замовника, наголошувалося на необхідності:
  • обслуговування всієї площі централізованою системою вентиляції;
  • мінімізації розміщення обладнання у магазині;
  • відкритому монтажі повітроводів;
  • енергоефективності усієї системи.
Замовникам було надано сирий архітектурний план будівлі та дизайн-проект. При цьому погодження з дизайнерами та прив'язка до інтер'єру не була потрібна, оскільки висота стель у 6 метрів вимагала від наших фахівців тільки прокласти повітроводи.

Що ми запропонували клієнту

Враховуючи принципову вимогу замовника, що стосується енергоефективності системи, було розроблено проект системи вентиляції та кондиціонування, у концепції якого було спроектовано набірну модульну систему, розташовану на другому поверсі.

Основою стала модульна енергоефективна припливно-витяжна установка з рекуператором VTS VENTUS – енергоутилізація: ефективність до 86%, із секцією рециркуляції.

У тандемі з тепловентилятором вона могла частково забезпечувати опалення в міжсезоння, подачу свіжого повітря і виконувати кондиціювання влітку.
Крім основного блоку, з калорифером і випарником, система включає компресорно-конденсаторний блок з плавним регулюванням потужності.
Продуктивність установки становила – 7800 кубічних метрів повітря на годину.

Враховуючи значну висоту стелі, на повітроводах були встановлені круглі ротаційні дифузори, що закручують повітряні потоки, що виходять з них, що дозволяє їм опускатися якомога ближче до підлоги приміщення.

Як і обігрів приміщення, кондиціювання виконується через повітроводи та ротаційні грати.

Проектом також була передбачена індивідуальна система автоматичного керування з виносним пультом дистанційного керування з налаштуваннями користувача, на якому можна регулювати температуру, єдину для всього приміщення.

Крім того, були встановлені спеціальні датчики, що реагують на утримання у повітрі СО2. Датчик фіксує зниження рівня вуглекислого газу, коли, наприклад, у магазині мало відвідувачів, і передає сигнал установці необхідність переходу в режим максимальної рециркуляції повітря, а при підвищенні вмісту СО2 – на збільшення подачі свіжого повітря. При цьому всі процеси відбуваються в автоматичному режимі.

Використане обладнання

Для здійснення проекту з вентиляції рибальського магазину ТМ Flagman було використано наступне обладнання:
  • припливно-витяжна установка VTS VENTUS VVS-055;
  • компресорно-конденсаторний блок DAIKIN RXYQ14U з блоком розширювальних клапанів EKEXV400, блоком управління EKEQFCBA та провідним пультом управління BRC1D52;
  • комплект системи автоматики вентиляційної установки;
  • п'ять дестратифікаторів ДРФІ-ВВ 300.

Усі розрахунки та роботи були виконані відповідно до існуючих нормативів ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення, вентиляція та кондиціювання».

Етапи виконання проекту

Весь процес створення вентиляції рибальського магазину ТМ Flagman складався з кількох етапів:
  • дзвінка клієнта
  • першої зустрічі із замовником. Було отримано архітектурний та дизайн-план та обговорено особливості проекту та побажання клієнта;
  • підготовки проекту У процесі проектування нашими інженерами було здійснено 4 виїзди на об'єкт, для узгодження всіх нюансів з клієнтом, зустріч з архітектором та електриками. За фактом готовності проекту, електрикам, які брали участь у проведенні ремонту приміщення, було видано технічні завдання щодо умов енергопостачання обладнання;
  • погодження проекту та укладання договору;
  • монтаж обладнання;
  • пуско-налагоджувальних робіт;
  • здавання об'єкта.
Робота над проектом зайняла 9 тижнів, з яких 3 тижні пішло на підготовку проекту та 6 на монтаж обладнання та пуско-налагоджувальні роботи.

Над проектом працював 1 проектувальник та 6 спеціалістів з монтажу та налагодження обладнання.

Підсумки роботи

Замовник залишився задоволеним результатами роботи. Він отримав повноцінну енергоефективну систему вентиляції рибальського магазину, що забезпечує максимально комфортний мікроклімат і зав'язану на одній установці, наділену при цьому системою автоматики, здатною підтримувати потрібний рівень температури в приміщенні.

Для фахівців компанії Ventbazar це був корисний досвід роботи в умовах обмеження та відсутності можливості додавання іншого обладнання. Це призвело до вибору на користь компактності системи, що стало її безперечною перевагою. Крім того, питання енергоефективності системи було вирішено шляхом застосування секції рециркуляції з датчиком та рекуператором.

Досягненню переконливого результату сприяло стабільне фінансування проекту та доступність постійної комунікації із замовником під час виконання робіт, що дозволяло вирішити будь-які проблеми.

Проектні рішення





Фотозвіт з об'єкту






















Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги