loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
26 квітня
8254
Ventbazar

Відцентрові (радіальні) вентилятори

Зміст
Відцентрові (радіальні) вентилятори
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Відцентрові (радіальні) вентилятори

Відцентрові вентилятори широко застосовуються для переміщення повітряних мас, газоподібних сумішей, пари, димових та пилових сумішей з волокнистими, пилоподібними, твердими частинками та домішками, в умовах нормальних та підвищених температур, у припливних (або нагнітальних) та у витяжних установках. Такі вентилятори застосовуються у промисловості, системах опалення та вентиляції, у системах димовидалення, аспірації, у виробничих процесах, кліматичних вентиляційних системах для забезпечення широкого діапазону продуктивності з низьким рівнем шуму. Вартість відцентрових моделей зазвичай нижча за осьові, вони надійні і не вимагають складного обслуговування.

Конструктивні особливості радіальних вентиляторів

Принцип роботи припливно-витяжної установки з рекуперацієюПринцип роботи припливно-витяжної установки з рекуперацією Радіальні вентилятори мають корпус спіралеводної форми, іноді обшитий прямокутними пластинами для зручності монтажу в канальних системах, усередині якого знаходиться робоче колесо ротора, що отримує обертання від приводу, що кріпиться до корпусу. Корпус зазвичай виготовлений з оцинкованої листової сталі, хоча може бути пластиковим. Між заднім та переднім дисками робочого колеса закріплюються на периферії диска по колу механічно, приварюються або приклепуються лопатки (лопаті ротора).


Типи лопаток різні - із загнутими назад чи вперед краями, плоскі, із різних матеріалів, різної товщини, відкриті без переднього диска. Може істотно змінюватися кількість лопаток, їх розміри та конструкція. Лопаті робочого колеса можуть бути металевими, керамічними, пластиковими, литими або складовими залежно від умов експлуатації та можливості витримувати необхідну швидкість обертання.

{callback: 1}

Обертання ротора здійснюється за годинниковою або проти годинникової стрілки. Двигун передає рух робочому колесу безпосередньо, через ременную передачу або магнітні (або гідравлічні) муфти для регулювання швидкості обертання валу. Застосовуються двигуни із зовнішнім ротором, стандартні моделі та ЄС-двигуни. Застосовується вбудований тепловий захист двигунів від перевантажень.

Регулювання швидкості двигуна здійснюють за допомогою електротрансформаторів, перетворювачів частоти або електронних пристроїв, що комутують, що призводить до значного зниження енергоспоживання.

Застосування роликових маслонаповнених підшипників зі спеціальними системами охолодження або кулькових підшипників забезпечує тривалий термін служби та безвідмовну роботу відцентрових вентиляторів у будь-яких умовах експлуатації.

Принцип роботи відцентрових вентиляторів

Нагнітання відбувається через центральний отвір вздовж осі робочого колеса. При обертанні робочого колеса повітря штовхається лопатками перед собою і відкидається відцентровими силами в радіальному напрямку всередину корпусу вздовж обода робочого колеса і равликоподібним профілем корпусу прямує до виходу прямокутного, круглого або квадратного перерізу. За рахунок створюваного в корпусі області центру робочого колеса вакууму або зниженого тиску повітря постійно засмоктується через центральний отвір. Нагнітання та викид повітря або паро-, газоповітряних сумішей відбуваються у взаємно перпендикулярних осях.

Розрізняють відцентрові (радіальні) вентилятори

  • низького - до 1 кПа,
  • середнього - 1...3 кПа,
  • високого тиску - 3...12 кПа.

У відцентрових вентиляторів варіюється швидкість обертання робочого колеса, відрізняючись великою, середньою та малою швидкохідністю. У перших є широкі барабанні колеса з безліччю загнутих лопаток назад для створення великого тиску, вони мають великий ККД. Другі відрізняються великим розміром діаметра всмоктування, мають загнуті вперед лопатки, у третіх – робоче колесо набагато меншої ширини з лопатками, які можуть бути загнутими як уперед, так і назад.

Конструктивні виконання радіальних радіаторів

Випускають дахові відцентрові вентилятори, вибухозахищені, в шумозахищеному виконанні, канальні димовидалення, однофазні і трифазні, з одностороннім або двостороннім всмоктуванням, зі стійкими до ерозії лопатками, з лопатками, що запобігають відкладенню забруднень і з безліччю інших конструктив.

Є моделі радіальних вентиляторів без корпусів, які застосовуються як компоненти для установок обробки повітря. Випускають також вентилятори у іскрозахищеному виконанні, що встановлюються при переміщенні газоподібних або пароповітряних сумішей 1-ї або 2-ї категорії групи Т1, Т2, Т3 згідно з класифікацією ПУЕ, з підвищеною загрозою іскроутворення.

Відцентрові круглі канальні вентилятори

Відцентрові круглі канальні вентилятори



Застосовуються для систем з невеликими витратами, в канальних системах вентиляції з діаметрами повітроводів від 100 до 455мм. Мають пряме проходження повітря вздовж осі робочого колеса, принцип «вільне колесо», чим забезпечуються менші втрати тиску, високий ККД та стабільні характеристики тиску та витрати. Випускаються провідними світовими виробниками, мають сучасну систему регулювання та захисту двигуна. Компактні та надійні.
Рис. - канальний вентилятор Ostberd серія CK

Відцентрові дахові вентилятори

даховий вентилятор Maico серія ERD

Встановлюються в центральних витяжних системах вентиляції будівель та споруд або для окремих систем. Корпуси з оцинкованої сталі, викид убік або вгору. Виготовляються моделі у вибухозахищеному високотемпературному виконанні (переміщуване середовище може мати температуру до 600 град.С), для камінів ( - до 200град.С). Сучасні моделі мають всі можливості регулювання швидкості двигуна, надійний захист та відповідають енергозберігаючим вимогам.
Рис. - даховий вентилятор Maico серія ERD


Випускають моделі малопотужних радіальних вентиляторів побутової серії для кухонних витяжок або вентиляції санвузлів.

Переваги відцентрових (радіальних) вентиляторів:

  • компактність установки конструкції та монтаж у необхідному положенні;
  • крута витратно-напірна характеристика дає змогу точно підібрати модель;
  • малі пускові струми;
  • гарантоване регулювання продуктивності;
  • зручне підстроювання режимів залежно від параметрів тиску та температури;
  • забезпечено захист електродвигуна від перевантажень;
  • допустимий рівень шуму.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги