loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
21 грудня
5857
Ventbazar

Припливна та припливно-витяжна вентиляція в офісі

Зміст
Припливна та припливно-витяжна вентиляція в офісі
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Припливна та припливно-витяжна вентиляція в офісі

Як правильно підібрати обладнання для вентиляції та кондиціювання офісу? Правильним буде будь-який підхід, що забезпечує нормативні показники відповідно до санітарних та будівельних норм за якістю та кількістю повітря в офісі. Як відомо, підвищення температури на кілька градусів різко знижує продуктивність роботи. Саме дотримання цих норм і забезпечує найкращу продуктивність праці співробітників, що веде до відсутності помилок у звітах або розрахунках, кресленнях, перекладах, договорах, накладних та купі інших документів, що вимагають концентрації уваги та напруженої розумової діяльності офісних працівників. Якість вентиляції прямо пропорційна до успіху бізнесу. Простий і доступний аргумент.

При раціональному підході до вибору кліматичного обладнання слід скористатися кількома основними критеріями: Екологія, Економія та Енергозбереження. Вибір варіанта сучасних систем вентиляції та кондиціонування офісу зазвичай проходить на етапі передпроектних робіт та вироблення технічного завдання на проектування.


Типи та можливості вентиляційних систем для офісу

Приточні установки , що створюють додатковий підпір свіжим повітрям безпосередньо в потрібні кімнати для створення повітрообміну, що нормується. Видалення відпрацьованого повітря з основних приміщень відбувається перетіканням, витісненням повітря в коридори та холи та далі у витяжні шахти природної вентиляції або місцеві витяжні системи. В основному використовується для офісів загальна площа яких не більше 100 – 150 кв. м. До складу такої набірної системи входять припливний вентилятор, гнучкі вставки, шумоглушник, фільтр, електрокалорифер, зворотний клапан та грати. Можливе застосування компактних припливних установок, які розраховані за продуктивністю, або працюють за датчиком вологості.

Припливно-витяжні агрегати , набірні та моноблочні. Найпоширеніші та найпопулярніші рішення вентиляції, при якому здійснюється забір, фільтрація та транспортування чистого повітря через мережу повітроводів по кімнатах в офісі. Можуть доукомплектовуватись охолоджувачами, зволожувачами та осушувачами повітря, мають кілька варіантів комплектації. Поділяються на обладнання з водяним або електричним калорифером, залежно від наявності енергоресурсів або можливостей системи опалення. Агрегати з електрокалорифером через обмеження з енергоспоживання можуть застосовуватися для офісів з кількістю працюючих до 30 осіб та площею до 180-250 кв. м. Потрібне ретельне проектування та професійний монтаж. Для підвищення ефективності та зниження енергоспоживання набірною припливно-витяжною установкою рекомендується встановлення щитів автоматики керування.

Припливно-витяжна вентиляція в офісі


Припливно-витяжний агрегат вентиляції із рекуперацією тепла.
Найдорожчий за капіталовкладеннями, але найекономнішою за експлуатаційними витратами для солідних офісів. У такому обладнанні до 75-80% тепла повітря, що видаляється, повертається назад до кімнат. Таке обладнання дає істотне зниження витрат на підігрів повітря, що подається і тим самим немає необхідності в значних енергоресурсах (застосування потужних електрокалориферів для підігріву повітря, що подається) для забезпечення комфортних умов в офісі. Існують різні варіанти за продуктивністю як моноблочних так і набірних агрегатів з теплоутилізацією, з різними варіантами встановлення та розміщення окремих вузлів та елементів. Моноблочні припливно-витяжні установки найчастіше застосовуються для офісів до 300 кв.м. Для офісів з великою площею або офісних центрів застосовують набірні витяжні установки з калориферами з водяним нагріванням від системи з рекуперацією тепла. Обладнання таких установок має розташовуватись у приміщеннях так, щоб мінімізувати шумові показники в офісах, де працюють люди. Моноблочна установка може розміщуватися в окремій секції або шафі.


Кондиціювання офісних будівель

У технічному завданні проектування містяться конкретні вимоги до мікроклімату, зокрема і з охолодження залежно від призначення офісних приміщень. Необхідно вибрати економічно доцільний варіант для забезпечення оптимального повітряно-теплового режиму у приміщеннях офісу. Враховують архітектурно-будівельні вимоги та дизайнерські побажання щодо розміщення обладнання, прогнози щодо термінів експлуатації, майбутніх експлуатаційних витрат.

Обов'язково беруть до уваги рівень сонячної радіації на сонячній стороні будівель, що збільшує теплонадходження ззовні та навантаження на кондиціонери. Варто подумати про заходи щодо захисту від сонячного випромінювання для зниження потреб щодо охолодження офісу.

Враховують необхідність зонального чи добового регулювання параметрів обладнання.

Обов'язково вирішуються питання рівномірного розподілу теплових навантажень та роздачі повітря у необхідній кількості для окремих кімнат.

Способи кондиціювання офісу:

  • за типом об'єктів - поділяють побутові, напівпромислові та промислові;
  • за розташуванням на об'єкті - центральні та місцеві;
  • за кількістю обслуговуваних приміщень - однозональні та багатозональні;
  • за ступенем забезпечення метеоумов - 1-го, 2-го та 3-го класів;
  • по тиску, що розвивається вентилятором - низького (до 1000Па), середнього (до 3000Па) та високого (понад 3000Па) тиску.


Устаткування для кондиціювання


Кондиціонери 1. Моноблочний кондиціонер. Встановлюється у віконний отвір або тонку стіну. Застосовується для окремих кімнат або маленьких офісів (потужність 1,5-6 кВт).

Недоліки - високий рівень шуму, потік холодного повітря у робочій зоні офісу, що забирає частину віконного простору.

2. Спліт – системи.
Кондиціювання невеликих офісів (40-70м кв), що складаються з однієї кімнати, до 7кВт охолодження. Є спліт - кондиціонер настінного типу, з роздільними зовнішнім блоком і внутрішнім блоком, що встановлюється на стіну в зручному місці.

Недоліки - необхідне узгодження місця встановлення зовнішнього компресорного блоку.

3. Мультіспліт-система
- на 1 зовнішній блок приєднуються 1-5 внутрішніх блоки (потужність кожного від 2 до 5кВт) у кількох сусідніх кімнатах або в одному великому окремому офісі. Має функцію нагрівання, охолодження та осушення повітря та індивідуальні налаштування з пульта дистанційного керування.

Недоліки: обмеження можливості установки зовнішнього блоку на зовнішній стороні будівлі або даху з точки зору порушення архітектурного стилю будівлі.

Для зручності проектних рішень застосовують різні конструкції внутрішніх блоків: касетний, колонний, канальний, стельовий або настінний кондиціонери.


Настінні кондиціонери
побутової серії застосовуються в спліт-системах для невеликих офісів.

Спліт-системи внутрішні настінні блоки встановлюють на стіну, потік повітря направляють для максимального розсіювання по всьому об'єму приміщення. Зовнішній блок часто встановлюють під вікном на зовнішній стіні. Відстань між блоками 5-7м.


Касетний кондиціонер,
тип внутрішніх блоків, що забезпечує холодом офіс великої площі з єдиним робочим простором, з перегородками. Від внутрішнього блоку, встановленого у просторі над підвісною стелею (висота до 400-500мм), повітря розподіляється повітропроводами по всьому приміщенню в кілька зон роздачі, що вбудовуються на рівні підвісної стелі. Охолоджене повітря прямує вниз чотирма потоками в різні боки, чим забезпечується рівномірний повітрообмін у зонах, де працюють люди.

Недоліки: забирається частина висоти офісу розміщувати розподільної мережі. Оздоблювальні роботи в офісі ведуться після монтажу обладнання для вентиляції та кондиціювання. Обмежується відстань зовнішнього блоку.


Канальні кондиціонери
(потужність кондиціонера від 12 до 25кВт), різновид внутрішніх блоків також застосовуються для невеликих офісів з перегородками або декількох офісів. Зовнішній блок, до складу якого входять компресор, вентилятор та автоматика, встановлюється зовні будівлі. Внутрішній блок - моноблочна установка з фільтром та вентилятором, встановлена у просторі за підвісною стелею. Функції канальних кондиціонерів - охолоджують, осушують, очищають, нагрівають повітря з підмішуванням зовнішнього свіжого повітря до 30% від загального повітрообміну - частково вирішують питання подачі свіжого повітря в приміщення. Розподіл повітря здійснюється через систему гнучких або металевих повітроводів та дифузори, грати або анемостати, розподілені по поверхні підвісної стелі.

Недоліки - у всіх приміщеннях працюють тільки на нагрівання або лише на охолодження.

4. Центральний кондиціонер та вентиляція, два в одному.
Мультизональна VRF - система кондиціонування та вентиляції (Variable Refrigerant Flow у перекладі "змінний потік холодоагенту") використовується для створення найбільш комфортного клімату в бізнес-центрах або на цілих поверхах великих офісних будівель. Тут кількість внутрішніх блоків VRF системи з індивідуальними функціями на охолодження або нагрівання, підтримка температурних режимів можуть обслуговувати одночасно десятки офісів (до 30-ти) або цілу будівлю, підтримують різнотипні внутрішні блоки (настінні, підлогові, канальні, колонні, стельові). Центральні кондиціонери виконують функції припливно-витяжних установок із вбудованою функцією охолодження, зазвичай встановлюються у багатоповерхових будинках. Довжина трубопроводів може сягати сотні метрів. Використовується екологічно безпечний холодоагент та багато додаткових енергозберігаючих властивостей обладнання, система з низьким енергоспоживанням. компресором та вентилятором). Відстань від внутрішніх блоків до зовнішніх, що встановлюються на дахах чи дворі — до 100м, перепад висоти — до 50м. Такі системи можуть встановлюватися як на будівлю в цілому на окремі поверхи офісних центрів.

вентиляція офісу



5. Системи кондиціювання з чилерами та фанкойлами.
Використовуються також кондиціювання за допомогою системи чиллер-фанкойл, де в системі холодопостачання замість фреону циркулює вода і можуть виконуватися функції кондиціювання та опалення. Чиллери - холодильні машини великої потужності, фанкойли - конвекторні теплообмінники, які розташовані в приміщеннях офісних будинків, що охолоджуються. Можуть працювати в режимі холодильної машини або теплового насоса.

В даний час виробниками кліматичної техніки пропонуються різні гібридні системи з комплексними рішеннями щодо вентиляції, нагрівання та охолодження, осушування, кондиціювання повітря спільно з іншими інженерними системами будівель.

Різноманітність представленої на ринку України кліматичної техніки дозволить задовольнити будь-який вибір варіанта обладнання залежно від проектного завдання. Грамотно обрана вентиляційна система сприяє збільшенню продуктивності праці працівників до 30%!

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги