loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
6 травня
14663
Ventbazar

Система чиллер-фанкойл

Зміст
Система чиллер-фанкойл
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Система чиллер-фанкойл

Принцип роботи та як підібрати систему чиллер-фанкойл

Особливістю та головною відмінністю системи кондиціонування чиллер-фанкойл від інших є охолодження повітря за рахунок води, а не фреону, як в інших кліматичних системах. Холодильним апаратом, що охолоджує воду виступає чиллер, представлений по суті звичайним фреоновим кондиціонером, але через випарник якого проходить звичайна вода.


Варіантів виконання системи чиллер кілька:

1. моноблоковий зовнішнього виконання - для встановлення на відкритому повітрі;

2. моноблоковий внутрішнього виконання - для встановлення всередині приміщення;

3. чилер з виносним конденсатором повітряного чи водяного охолодження, які поєднують у собі переваги двох перших варіантів.

Чиллер-фанкойл система
Приклад підключення до одного зовнішнього блоку (чилер) декількох внутрішніх блоків (фанкойлів) різних типів - касетний, настінний, канальний, стельовий

Після того як чиллер охолодив воду до потрібної температури, вона надходить через теплоізольовані трубопроводи безпосередньо до фанкойлів, які в свою чергу встановлені приміщеннях, де потрібне охолодження та виконують роль звичайної спліт-системи. Фанкойли, що виступають у цьому випадку внутрішніми блоками кліматичної системи, мають підрозділи за типами установки – настінний фанкойл, касетний, канальний та напольно-стельовий.


Ознайомитись з обладнанням, представленими брендами та дізнатися ціну можна у каталозі:

Чилери Фанкойли

Переваги установки системи чиллер-фанкойл:

  • Протяжність трубопроводів системи чиллер-фанкойл необмежена і визначається лише потужністю насосної установки. При установці високоефективної насосної станції, відстань між чилером і фанкойлом може досягати сотні метрів, а за необхідності навіть аж до кілометрів!
  • Мінімальна площа для установки агрегату , оскільки навіть великий торговий комплекс може містити лише один чилер, який не порушить зовнішній фасадний вигляд, а також позбавить потреби в монтажі великої кількості зовнішніх блоків кондиціонерів.
  • Вартість розведення. Для з'єднання та передачі охолодженої рідини між системами використовуються не дорогі мідні фреонові з'єднання, а звичайні водопровідні трубопроводи.
  • Безпечне використання. Летючі гази (холодильний газовий агент) перебуває у системі чиллер, який у своє чергу розташований найчастіше відкритому повітрі (дах будівлі, земля поруч із об'єктом). Наприклад: у медичних закладах заборонено використання безпосередньо фреонових систем – тому єдиним виходом є система чиллер-фанкойл.
  • Адаптивність системи. У великих комплексах/приміщеннях, коли в одному будинку знаходяться різні магазини і у кожного орендатора з'являються свої індивідуальні побажання до системи охолодження, монтувати установки можна без зупинки системи в цілому. У свою чергу, звичайні фреонові системи вимагають повної зупинки всієї кліматичної системи кондиціювання для проведення подібних робіт.

Враховуючи всі переваги та особливості роботи системи чиллер-фанкойл, можна сказати, що найбільш підходящим варіантом для експлуатації такого агрегату є торгові комплекси, магазини, готелі, офісні центри, логістичні компанії тощо.

Приклад системи чиллер-фанкойл
Приклад установки системи чиллер-фанкойл в офісному приміщенні

Як правильно підібрати систему чиллер-фанкойл?

На сучасному ринку є безліч брендів-виробників кліматичної техніки. Самостійно підбирати таку систему не рекомендується. Жодний інтернет-ресурс, навіть дуже інформаційний, не замінить професійного фахівця, який витратив багато часу на набуття своїх професійних навичок, та має роки практики за плечима.


Так як вартість такої системи не маленька, ми рекомендуємо на початку розробити проектну документацію системи кондиціювання, яка потім дозволить заощадити на монтажі та подальшій експлуатації обраного обладнання.



Основні технічні показники, які варто врахувати під час виборів чиллера:

  • Потужність агрегату, саме його холодопродуктивність;
  • енергоспоживання;
  • наявність вбудованої контролюючої та захисної автоматики;
  • рівень шумових характеристик у процесі роботи агрегату;
  • екологічність та безпеку експлуатації;
  • габарити установки та площа відведена для монтажу.


За детальною консультацією та підбором обладнання такого роду звертайтесь до наших технічних фахівців за номером (044) 50-000-53 або замовте Зворотній дзвінок на сайті.


Інші цікаві матеріали:

Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря

Опалення, вентиляція та кондиціювання: застосування антифризів

Проектування систем кондиціювання

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги