loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
26 жовтня
5096
Ventbazar

Проектування вентиляції та кондиціювання офісу

Зміст
Проектування вентиляції та кондиціювання офісу
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Проектування вентиляції та кондиціювання офісу

Основа якісної вентиляції та кондиціювання в офісі – професійно виконаний проект. Проектування вентиляції та кондиціонування офісу забезпечує відповідність санітарним, архітектурно-будівельним, протипожежним та експлуатаційним вимогам після введення системи в експлуатацію. Завданням проекту є порівняльний аналіз кількох варіантів різних типів обладнання різних класів та виробників, та вибір оптимального варіанту за вартістю та функціональними можливостями.


Етапи проектування вентиляції та кондиціювання офісу

Для початку робіт з проектування вентиляційних систем в офісній будівлі або для окремого блоку приміщень необхідні наступні вихідні дані :

  • призначення будівлі (приміщень) та її орієнтація щодо сторін світла;
  • дані проекту будівлі, плани по поверхах, інженерних системах, вентиляційних шахтах, перекриттях, стінах, площі засклення, дверних прорізах, дахах та підвалах, ділянці біля будівлі;
  • інформація про режим роботи офісу, теплові навантаження, кількість працюючих, виділені енергопотужності, підведені комунікації, теплопостачання, холодопостачання;
  • інформація про встановлене обладнання та його характеристики (у разі реконструкції або модернізації);
  • вимоги пожежної та екологічної безпеки.

Згідно з вихідними даними, готується завдання на проектування з перерахуванням необхідних параметрів повітрообміну, температури та вологості, а також ступеня автоматизації управління.

Роботи з проектування вентиляції та кондиціювання офісів можна поділити на кілька етапів:

1-й етап – підготовка техніко-економічного обґрунтування проекту (ТЕО).

Цей етап проектування включає вибір варіантів рішень, підбір схем і комплектів обладнання за їх узагальненими показниками і технічними характеристиками окремих агрегатів. З урахуванням конструктивних особливостей будівлі прикидають варіанти схемних рішень розміщення обладнання, прокладання трас повітроводів і трубопроводів системи кондиціювання, склад комплекту устаткування. Виконується попередня важлива схема устаткування. За узгодженими вихідними даними виробляють попередній технічний розрахунок та аналіз економічних параметрів.

Вибирають варіанти за типом та кількістю вентиляційних агрегатів та супутніх пристроїв: вентиляторів, фільтрів, нагрівачів/охолоджувачів, рекуператорів, ґрат, клапанів, повітроводів тощо. Визначаються з варіантом кондиціювання повітря в офісі та можливістю розміщення обладнання для кондиціювання. Визначають попередні дані щодо теплонадлишків, кількості що знаходяться в приміщеннях людей та техніки, кількості тепло/холодоносіїв, типу насосів, типу та моделях внутрішніх блоків або фанкойлів, споживаної потужності. Розраховують теплові навантаження, підбирають моделі по холодопродуктивності, підбирають потужність і моделі зовнішніх блоків.

Проект розміщення чилерів та фанкойлів

Визначають попередні вартісні показники та погоджуються із замовником проекту.

Виконується за узгодженими вихідними даними:

2-й етап – робочий проект (РП)

  • архітектурно-будівельним планам, кресленням, схемам будівлі та приміщень;
  • технічного завдання на проектування;
  • теплотехнічних характеристик конструкцій будови

Виробляють розрахунок теплового балансу приміщень, зовнішніх та внутрішніх теплових навантажень, рівня вологості для окремих приміщень, враховуючи їх конструктивні особливості, орієнтацію та кількість сонячного тепла, кількість людей, що працюють там, можливі теплопритоки від працюючої оргтехніки або освітлення.

Розраховують параметри необхідного повітрообміну окремих приміщень, щоб витримувалися нормативні вимоги.

Проект розведення 3d


Виконується гідравлічний розрахунок системи кондиціювання. Робиться аксонометрическая схема системи з розбивкою на ділянки та визначенням довжин ділянок. Розраховуються втрати тиску, втрати опору та втрати по довжині трубопроводів, підбирається насосна станція.


Виконується аеродинамічний розрахунок мережі повітроводів, що визначають потрібну продуктивність вентилятора. За необхідною продуктивністю підбирають обладнання та додаткові комплектуючі.


Уточнюють принципову схему системи вентиляції та кондиціювання, кількість та типорозміри додаткових елементів, розподільників, фільтрів, клапанів тощо. Виконується ув'язування з іншими інженерними комунікаціями.


3-й етап. Підготовка, погодження та затвердження контролюючими службами повного комплекту (робочого проекту) проектної документації, до якого входять:

  • пояснювальна записка до проекту;
  • схеми та поверхові промальовування розташування агрегатів та вузлів, траси повітроводів з промальовуванням розстановки та прив'язкою елементів, із зазначенням розмірів та марки обладнання;
  • таблиця даних з повітрообміну, витрати повітря та енергоспоживання;
  • розрахунок системи вентиляції та кондиціювання;
  • схема розміщення обладнання у венткамерах;
  • аксонометричні схеми систем вентиляції та кондиціювання;
  • специфікація обладнання та комплектуючих;
  • монтажна схема та журнал прокладки електричних кабелів.

Після виконання проектних робіт можна розпочинати монтаж.

Проектні роботи з системі вентиляції для конкретного офісу можуть проводитися на стадії проектування всієї будівлі, для вже збудованої будівлі або у разі реконструкції будівлі. У кожному разі потрібний індивідуальний підхід. У народі кажуть – добре виконаний проект – 80% успішний результат після його реалізації.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги