loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
3 травня
6683
Ventbazar

Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла

Зміст
Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла

Усі сучасні забудовники роблять ставку на енергоефективність житлових будинків. Деякі з них помилково вважають, що енергозбереження достатньо утеплення фасаду та встановлення герметичних віконних конструкцій. Тепловтрати у такому будинку будуть зменшені, але жити у ньому буде неможливо. Щоб забезпечити комфорт у будинку, зберігаючи при цьому енергію, використовують припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла .

Щоб тепло внутрішнього повітря зберігалося, припливно-витяжну установку доповнюють теплообмінником – так званим рекуператором, який забирає тепло повітря, що видаляється, і передає його припливному. Сьогодні практично всі європейські будинки оснащені такими системами, що дозволяє зменшити втрату будинків до 10 разів у порівнянні зі застарілими будинками житлового фонду. Використання рекуперації тепла у системах вентиляції зменшує витрати на опалення приблизно на 70%, завдяки чому вартість установки окупається вже за 4-5 років.

Приблизно половина тепловтрат житлової будівлі, в якій встановлена припливно-витяжна система, відводиться вентиляційним викидам, тому сучасним енергоефективним будинком вважається такий, у якому, крім стандартних утеплених конструкцій та герметичних вікон, використовується припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла.


Принцип роботи припливно-витяжної установки з рекуперацією

Принцип роботи припливно-витяжної установки з рекуперацією Внутрішнє тепле повітря за допомогою повітрозабірників видаляється з приміщень будинку та виводиться назовні. Але перед тим, як вийти за межі будівлі, він проходить через теплообмінник, де віддає частину тепла. Після цього тепла прогрівається припливне повітря (який проходить той же шлях у теплообміннику, але в інший бік) і вже прогрітий подається в будинок.


Припливно-витяжні установки з рекуперацією тепла бувають різних габаритів та потужності – все залежить від розмірів будівлі та функціональних особливостей приміщень. Найпростіша система складається з теплообмінника, вентиляторів, фільтрів, нагрівального елемента та пристрою для видалення конденсату. Як правило, цей набір знаходиться в ізольованому корпусі із сталі.

На всякий випадок

Деякі власники будинків приймають раціональне рішення та забезпечують будівлю двома вентиляційними системами. Перша – це природна вентиляція, друга – примусова із рекуперацією тепла. Природна система вентиляції у такому будинку використовується у випадках, коли можуть статися збої у роботі механічної вентиляції. Також природна вентиляція повноцінно може використовуватися в теплу пору року.

Користуючись такою схемою вентиляції, варто пам'ятати, що під час роботи примусової вентиляції природної повітропроводи слід закрити, інакше робота вентиляційної системи буде неефективною.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги