loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
31 жовтня
9790
Ventbazar

Принцип роботи рекуператорів Прана – огляд усієї лінійки моделей

Зміст
Принцип роботи рекуператорів Прана – огляд усієї лінійки моделей
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Принцип роботи рекуператорів Прана – огляд усієї лінійки моделей

Побутовий рекуператор – це компактна та недорога вентиляція. Рекуператори «Прану» провітрюють приміщення, зберігаючи до 91% тепла.

Компанію «Прана» створено 15 років тому в Україні (м. Львів). Це найпопулярніший український виробник на ринку кліматичного обладнання у Європі.

Рекуператор

Великий попит на рекуператори «Прана» в Україні та за кордоном зобов'язує компанію підтримувати високі стандарти виробництва. Вона виготовлена лише з екологічно чистих матеріалів та має європейський сертифікат якості СЕ.

Модельний ряд систем "Прана"

У модельну лінійку рекуператорів «Прана» входять шість пристроїв із різними технічними характеристиками. Принцип роботи у всіх однаковий: це децентралізована система вентиляції, в якій приплив та витяжка працюють одночасно. Прилади складаються з робочого блоку (діаметром 150, 200 або 340 мм) та додаткових модулів. Залежно від моделі, в комплектацію можуть входити блок сенсорного управління, пульт дистанційного контролю, реостатний вимикач. Монтаж всіх моделей «Прана» виконується у стіні (у верхній частині) або всередині приміщення. У кімнаті та зовні будинку видно лише акуратні компактні вентиляційні решітки.

Побутовий рекуператор


Залежно від типу приміщення, де встановлюється рекуператор, моделі поділяються на побутові та промислові:

  • Побутові рекуператори ( Prana-150 , Prana-200C та Prana-200G ). Призначені для монтажу в житлових та офісних приміщеннях, освітніх та медичних закладах, готельних номерах, об'єктах громадського харчування та ін. Залежно від потужності один побутовий рекуператор «Прана» може обслуговувати приміщення площею до 60-100 м 2 . Ці моделі можуть працювати і взимку при температурах до -30, використовуючи міні-догрів теплообмінника;
  • Промислові рекуператори ( Prana-250 , Prana-340A і Prana-340S ) мають меншу довжину корпусу (тут враховується товщина зовнішніх стін промислових будівель) та більший діаметр. Їх встановлюють на промислових підприємствах, у супермаркетах та ТРЦ, басейнах, сільськогосподарських приміщеннях та ін. Для промислових моделей передбачена можливість підключення стандартної припливно-витяжної системи.

Модельний ряд рекуператорівПромислова серія рекуператорівРекуператор


Переваги рекуператорів "Прана"

Основні переваги провітрювачів – це здоровий мікроклімат у приміщенні, стіни без грибка, цвілі та економія витрат на опалення. Не секрет, що традиційна вентиляція спалює до 70% бюджету на охолодження і до 30% витрат на обігрів квартири або будинку. За рахунок збереження рекуператором потрібної температури Ви максимально мінімізуєте витрати в будь-який час року.

Принцип роботи побутового рекуператора ПранаРекуператор Прана

Інші переваги рекуператорів:

  • Безперервна вентиляція: пристрої створюють постійний приплив та витягують повітря, забезпечуючи інтенсивний повітрообмін;
  • Рекуперація тепла: за допомогою мідного теплообмінника рекуператор підігріває повітря, що надходить у приміщення, без додаткових витрат електроенергії;
  • Тиша у квартирі: система повноцінно працює при повністю закритих вікнах;
  • Прийнятна ціна та висока продуктивність.

Побутовий рекуператор на кухні

Рекуператори «Прана» – це практичне, вигідне та зручне у використанні кліматичне обладнання.

  1. Обслуговування проводиться раз на два роки та займає не більше 15 хвилин. Його можна виконувати самостійно. У конструкції рекуператора немає фільтрів, у яких накопичується пил та розмножуються мікроорганізми. Повітря самоочищається у процесі роботи з допомогою мідного теплообмінника.
  2. Рекуператор "Прана" споживає менше електроенергії, ніж стандартна лампа розжарювання. Споживання становить від 7 до 54 Вт/год для побутових моделей та від 20 до 120 Вт/год для промислових, залежно від режиму роботи.
  3. Провітрювач поставляється в комплекті з пультом дистанційного керування, який дозволяє керувати роботою обладнання з будь-якої точки приміщення. Можлива автоматизація роботи пристрою.

Монтаж прямоточної децентралізованої системи «Прана»

Рекуператор встановлюється за 2 години, не ушкоджуючи обробку стін. Вся конструкція, крім декоративних вентиляційних ґрат, ховається у товщі стіни і не виступає назовні.

Де придбати рекуператор "Прана"?

Гарантійні зобов'язання виробника (2 роки гарантії з дня продажу або встановлення провітрювача) поширюються лише на оригінальну продукцію. Тому, перш ніж купити рекуператор «Прана», уточніть у продавця наявність сертифіката якості на товар.

Рішення для вентиляції – рекуператор Прана

Дізнатися яка модель оптимально підійде для вашого приміщення, допоможуть наші інженери. Вони докладно розкажуть про особливості кожної моделі та нюанси використання рекуператорів «Прана» для вентиляції квартири, будинку, офісу чи промислового об'єкту.


Як альтернативу прямоточним рекуператорам PRANA, у кількох кімнатах можна встановити парами реверсні рекуператори німецького бренду Блауберг Венто Експерт :
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 PRO ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS WI-FI ,
BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1 W ,
BLAUBERG VENTO EXPERT PLUS . 

Щоб купити побутовий рекуператор Прана з доставкою, або отримати більше інформації, Ви можете зателефонувати на Вентбазар (044) 50 000 53 , або замовити Зворотній дзвінок у шапці.

Інші цікаві статті на цю тему:

Системи побутової рекуперації не тільки підтримують комфортний мікроклімат, забезпечуючи постійну вентиляцію, але й зберігають тепло в приміщенні, тим самим зменшуючи витрати на опалення.

Рекуператори для квартир, кімнат та приватних будинків

На сьогодні існують три ефективні рішення як налагодити вентиляцію у квартирі з пластиковими вікнами та повернути здоровий мікроклімат.

Вентиляція у квартирі з пластиковими вікнами – три різні рішення

Поговоримо про те, які можуть бути варіанти вирішення питання, коли у квартирі нема чим дихати. Скільки це може коштувати, які переваги тієї чи іншої системи.

Скільки коштує вентиляція у квартирі? Варіанти вентиляції у квартирі

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги