loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
15 березня
4296
Ventbazar

Прецизійні кондиціонери. Принцип роботи.

Зміст
Прецизійні кондиціонери. Принцип роботи.
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Прецизійні кондиціонери. Принцип роботи.


Прецизійними кондиціонерами називають кліматичну техніку, яка здатна точно підтримувати певний мікроклімат у приміщенні, регулюючи температуру та вологість повітря. Свою назву ця категорія обладнання одержала від слова "precision" - "точність".

У деяких випадках кондиціонування приміщень повинно забезпечувати надточні параметри повітря з мінімальними відхиленнями від необхідних значень. Коли звичайний кондиціонер не може впоратися з таким завданням, використовуються так звані прецизійні кондиціонери . Назва обладнання походить від слова "precision", що в перекладі означає "точний". Прецизійні кондиціонери використовуються для забезпечення не тільки точних температурних параметрів, а й рівня вологості та пересування повітря у приміщенні.

Принцип роботи прецизійних кондиціонерів

Принцип роботи прецизійних кондиціонерів
Комплектація будь-якого прецизійного кондиціонера складається з урахуванням параметрів повітря, які необхідно забезпечити у приміщенні. У систему кондиціонування включаються теплообмінники, вентилятори, компресори, повітропроводи, зволожувачі повітря, блок управління системою та різноманітні датчики. Найчастіше прецизійний кондиціонер - це шафа, хоча зустрічаються і настінні моделі, які незамінні в приміщеннях з обмеженим вільним простором. Виділяють прецизійні кондиціонери з фреоновим, водяним та змішаним типом охолодження.

Фреоновий кондиціонер охолоджує повітря за допомогою холодильного контуру з фреоном та двох теплообмінників, при цьому випарник та конденсатор можуть розміщуватися як у межах одного корпусу, так і в різних блоках (внутрішньому та зовнішньому). У водяних кондиціонерах охолодження здійснюється за допомогою води або водного розчину гліколю та зовнішньої системи (чиллера). Змішаний тип кондиціонерів працює за допомогою фреонового та водяного контуру.

Варто відзначити наявність у прецизійних кондиціонерах енергозберігаючої системи вільного охолодження (Free Cooling). У тому випадку, коли знижується температура зовнішнього повітря, він подається до кондиціонера та використовується для охолодження внутрішнього повітря. При цьому компресор переходить в економний режим роботи або може зовсім відключитися. Отже, як зростає термін експлуатації прецизійного кондиціонера, а й скорочується споживання енергії.

Де застосовуються прецизійні кондиціонери?

Застосування прецизійних кондиціонерів Найчастіше прецизійні кондиціонери можна зустріти у приміщеннях з великою кількістю технологічного обладнання , яке характеризується високим рівнем питомих теплонадлишків. Таке обладнання здебільшого негативно реагує на незначні коливання температури та вологості повітря, внаслідок чого скорочується його експлуатаційний термін та виникають збої у його роботі.

Саме прецизійні кондиціонери з високою ефективністю забезпечують оптимальні параметри з найменшим відхиленням, а також унеможливлюють випадки перегріву технологічного обладнання.

Основними областями використання прецизійних кондиціонерів стали станції фіксованої телефонії, центри, станції та телекомунікаційні вузли мобільної телефонії, серверні кімнати, а також медичні лабораторії та центри з високоточним обладнанням.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги