loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
25 лютого
7975
Ventbazar

Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря

Зміст
Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря


Перед тим, як замовляти спліт-систему або фанкойли , необхідно провести розрахунок для системи кондиціювання. Основними характеристиками кондиціонера виступатиме потужність охолодження та потужність, яку споживає кондиціонер. Ці характеристики, а саме їх співвідношення визначатиме енергоефективність кліматичної системи.

Розраховуючи кондиціювання, важливо враховувати наступне

Існує кілька факторів, які обов'язково слід враховувати, коли робите розрахунок кондиціонування приміщення. Спочатку слід описати функціонал самого об'єкта.
Житлові приміщення та кімнати
Для кондиціонування звичайних квартир цілком достатньо побутового кондиціонера. Якщо будівля житлова, але з великою кількістю приміщень, тоді доцільно зупинити свій вибір на мультиспліт-системі, яка передбачає встановлення одного зовнішнього блоку та кількох внутрішніх блоків. При цьому внутрішні блоки можуть працювати з індивідуальними для кожної кімнати налаштуваннями кондиціонування.


Великі комерційні будинки
Величезні площі комерційного призначення (наприклад, тренажерні зали, супермаркети та ін.) вимагають розміщення напівпромислових та промислових кондиціонерів.

Що потрібно знати для проведення розрахунків системи
Коли проводиться розрахунок системи кондиціювання повітря, необхідно враховувати площу та висоту приміщення. Фахівцями встановлено, що для охолодження повітря 10 м. кв. приміщення потрібен 1 кВт потужності охолодження кондиціонера. Таке значення є оптимальним при розрахунку, якщо висота стель не більше 3 м. Також необхідно враховувати кількість вікон, їх площу та розміщення. Якщо вікна виходять на південь і сприяють збільшенню теплових надходжень, то потужність кондиціонера, що розраховується, потрібно збільшити приблизно на 20 відсотків.

Варто враховувати всі чинники, які впливають на приплив тепла в приміщенні. До цих факторів можна віднести: кількість людей у приміщенні, кількість та характеристики побутових приладів, інтенсивність використання приміщення.

Методика розрахунку системи кондиціювання повітря

Кожен може самостійно розрахувати необхідну потужність роботи кондиціонера, скориставшись простою формулою. Насамперед необхідно дізнатися, якими будуть припливи тепла у приміщенні. Для обчислення слід обсяг приміщення помножити на коефіцієнт тепловіддачі. Значення цього коефіцієнта знаходиться в діапазоні від 35 до 40 Вт і залежить від орієнтації вікон.
Далі необхідно визначити, яку теплову енергію виділяє побутова техніка та енергію людей, які постійно будуть перебувати в приміщенні. Всі ці значення надходжень тепла сумуємо. Збільшуємо знайдене число на 15-20% та отримуємо необхідну потужність охолодження кліматичної системи.

Схожі статті та матеріали:

Проєктування систем кондиціювання

Досить часто можна почути скарги - мовляв, купив і встановив дорогий кондиціонер, а користі з нього мало або він створює дискомфорт.


Спліт-система кондиціювання: як її вибрати?

Вибираючи для приміщення систему кондиціювання (спліт-систему), необхідно враховувати деякі фактори та нюанси, які можуть вплинути не тільки на вибір певної системи, але й на процес встановлення та подальшу роботу.

Автоматизація систем кондиціювання

Побутові кондиціонери працюють в автоматичному режимі завдяки мікропроцесору, до якого підключені всі датчики. Ці датчики реагують на температуру та вологість повітря, реагують на забруднення фільтра, напругу електромережі та інші зовнішні параметри.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги