loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
19 вересня
4846
Ventbazar

Садиба 250 м2. Опалення тепловим насосом HITACHI

Зміст
Садиба 250 м2. Опалення тепловим насосом HITACHI
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Садиба 250 м2. Опалення тепловим насосом HITACHI

Енергоефективне опалення приватного будинку тепловими насосами

Клієнт

Власник двоповерхового приватного будинку, площею 250 м2 .


Потреба Клієнта

Налаштувати енергоефективне опалення приватного будинку без підключення до газу, тобто з використанням альтернативного методу. Під час зустрічі було з'ясовано, що Клієнту необхідно було забезпечити для свого будинку і всю схему постачання: охолодження повітря по всьому будинку, нагрівання води для використання в побутових умовах.


Нашу пропозицію

Після зустрічі з Клієнтом та з'ясування всіх нюансів було запропоновано рішення реалізувати опалення приватного будинку за допомогою теплового насоса . Найбільше підійшов тип повітря-вода, тому що підходив за бюджетом та за вимогами до функціоналу. Чому саме цей тип, у чому між ними різниця, читайте у нашій статті .


Чому тепловий насос?

{callback:1} При будівництві будинку, Клієнт не мав можливості підключення будинку до газопроводу, і натомість, як одне з найоптимальніших рішень, ми запропонували встановлення теплового насоса. Перш за все, ми пропрацювали концепцію використання теплових насосів різних типів та інших джерел теплопостачання:

1. Варіант теплового насоса вода-вода з ґрунтовими зондами був значно дорожчим в інсталяції та вимагав досить великої площі ділянки під розміщення свердловин.
2. Електрокотел доріг в експлуатації.
3. Встановлення твердопаливного котла не підходило через турботи в обслуговуванні.
Вибране рішення було на користь теплового насоса типу повітря-вода із резервним електрокотлом.



Питання споживання електроенергії

Всім відомо, що тепловий насос бере тепло з навколишнього середовища для заповнення потреб нагрівання приміщення. Але при цьому обладнання все одно тягне електрику для роботи, хоч і небагато.

Для мінімальних витрат в експлуатації системи опалення взимку було укладено договір з енергопостачальною організацією: підписано на тариф «електроопалення з дво-зональним лічильником».

Споживання електроенергії тепловим насосом

Уточнення потреби у додатковій енергії

Важливо проводити розрахунки не тільки під кількість кімнат у будинку та його площі (скільки повітря потрібно нагрівати постійно), а й враховувати, що потрібно заповнювати тепло, що йде з приміщення надвір крізь щілини та вентиляцію. Так само до розрахунку продуктивності системи входить кондиціювання повітря влітку та нагрівання води. Провівши всі дослідження, ми з'ясували, що для даного об'єкта властиво:
  • Тепловтрати будівлі становили 16 кВт.
  • Потреба окремих приміщень у кондиціонуванні – 9 кВт.


Підібране обладнання: технічні аспекти

За проектом закладено опалення приватного будинку тепловим насосом, який проводить тепло по будинку таким чином: на першому поверсі реалізована тепла підлога, а на другому поверсі – фанкойли типу для підлоги. Для гарячого водопостачання встановлено бак на 300 л з непрямим нагріванням теплового насоса.
Теплові насоси

Виходячи з розрахунків, ідеально під даний будинок підходить модель теплового насоса Hitachi серії Yutaki S RWM6/RAS6WH. Після його встановлення, точка бівалентності склала - 8,6 ° С, до температури -8,6 ° С. Система працює так: потреба в теплі відшкодовує тепловий насос, а далі до його роботи підключаються вбудовані електронагрівачі.

Одна з особливостей теплових насосів Hitachi – це три ступені вбудованих електротенів, що дозволяють максимально ефективно отримувати тепло від теплового насоса.

Схема опалення приватного будинку: тепловий насос, фанкойли, тепла підлога

Управління системою

Для управління всім обладнанням та контуром теплої підлоги, а також бойлером приготування гарячої води додаткової системи автоматики встановлювати не потрібно. Все керується зі штатного контролера на тепловому насосі. Цифрова панель керування дозволила Клієнту налаштувати всю систему за своїми вимогами. Але пізніше ми допомогли налаштувати встановлене обладнання на програму компенсації 'IQ Energy', яка стимулює впровадження енергозберігаючих технологій.


Встановлення

Монтаж теплового насоса виконано за всіма правилами. При пусконалагоджувальних роботах, Клієнту налаштували погодозалежну автоматику та функцію «Антилегіонела», і на додаток – знезараження бака гарячого водопостачання.

Монтаж теплового насосу Hitachi Yutaki S

Результат

Тепловий насос успішно експлуатується як взимку, так і влітку: в режимі опалення, кондиціювання та гарячого водопостачання.

Клієнт отримав обладнання марки Hitachi як повноцінну систему, що означає:
  • Японське виробництво під європейський ринок;
  • Високі показники COP;
  • Офіційна гарантія 3 роки + додатково 2 роки від організації;
  • Широкий функціонал, який дає змогу забезпечити комфорт для всього будинку;
  • Погодо-залежне управління;
  • Сервіс 24/7.



Читайте наші інші пропозиції

Опалення приватного будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги