loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
1 квітня
10144
Ventbazar

Вентиляція складу. Оптимальна система вентиляції для складу

Зміст
Вентиляція складу. Оптимальна система вентиляції для складу
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Вентиляція складу. Оптимальна система вентиляції для складу


Найнадійніший склад захищає товари від впливу перепадів температури, вологості, природних факторів, опадів та іншого, що може завдати шкоди матеріальним цінностям, що мають деталі, що зазнають окислення за високої вологості. Як правило, такі склади крім вентиляції мають системи опалення та кондиціювання. Але якщо опалення працює тільки взимку, а кондиціювання здійснюється в літню пору, то вентиляція повинна працювати цілий рік.

Система вентиляції на складі

Припливно-витяжна установка для вентиляції складу

Найоптимальнішим варіантом для складського приміщення буде покупка та монтаж припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією тепла. Припливна вентиляція на складі є джерелом зовнішнього потоку свіжого повітря, а витяжна видаляє зі складського приміщення відпрацьоване повітря.

Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла

З вулиці повітря подається припливним вентилятором і проходить через рекуператор (теплообмінник), де підігрівається за рахунок повітря, що утилізується з приміщення. Особливість рекуператора полягає у передачі тепла від одного потоку іншому без контакту один з одним. Таким чином, температура у складському приміщенні не змінюється, якщо температура на вулиці нижче, отже, не відбувається збільшення концентрації вологи у повітрі.

Додаткове обладнання

Вентиляція складського приміщення

Вентиляція складів часто має додаткове обладнання, призначене для нагрівання, очищення, охолодження, осушення та зволоження. Як таке обладнання виступають кондиціонери або чиллери з функцією підігріву повітря. Дані пристрої підключаються до системи вентиляції складів і подають повітря з вулиці, підігріте або охолоджене залежно від необхідності. Осушувачі повітря, у свою чергу, використовують як усунення вологості повітря в приміщенні, найчастіше даний спосіб застосовуються в дощовий період. Також поширеним засобом на складі є стельовий вентилятор , який служить для охолодження повітря (потоки холоду спрямовані безпосередньо зі стелі, що дає більше ефекту на охолодження всього об'єму приміщення).

Як правило, закриті склади обладнуються стаціонарним опаленням, але і воно може не впоратися при стрибку негативної температури на вулиці. Тому, щоб уникнути різкого перепаду температури у складському приміщенні, використовують додаткові можливості, які дає система вентиляції складів.

Проектування та монтаж вентиляції складу

У процесі проектування вибирається система вентиляції:

  • загальнообмінна;
  • канальна;
  • безканальна;
  • механічна;
  • місцева;
  • природна.

Залежно від обраного варіанту, відразу надається технічне рішення, разом з відповідним обладнанням, у поєднанні з яким вентиляція складу ефективно забезпечуватиме необхідні параметри мікроклімату в приміщенні: вологість, температуру, повітрообмін, нормовану швидкість повітря. Від площі та кубатури складських приміщень залежить проектна потужність припливних установок повітря, що нагнітає. Якщо навіть найпотужнішої установки недостатньо для того, щоб забезпечити повноцінну подачу зовнішнього повітря, то в систему можна включити ще одну або кілька аналогічних установок.

Повітропровід Монтаж вентиляції будівель будь-якого типу починається з підключення повітроводів. Не виняток і складські приміщення. Після монтажу трубопровідних магістралей виконується монтаж вентиляційного та додаткового обладнання. Перед здачею в експлуатацію, всі виконавчі механізми синхронізуються із системою управління складським приміщенням, якщо вона призначена для роботи в автоматичному режимі, та проводяться налагоджувально-пускові роботи. Таким чином, замовник отримує готову до експлуатації вентиляційну систему, що працює в автоматичному або ручному режимі (все залежить від проекту).

ВАЖЛИВО! Правильно вибрати та встановити вентиляційну систему – завдання фахівців. Комплексний підхід та багатий досвід співробітників Ventbazar – ось що дійсно необхідно, для вибору та монтажу установки, що максимально ефективно вирішує саме Ваші завдання.

З початку експлуатації необхідно скласти графік проведення технічного обслуговування вентиляційної системи щодо забруднень та некоректної роботи допоміжного обладнання. В іншому випадку з часом деякі елементи ланцюга почнуть виходити з ладу, порушуючи мікроклімат, що вимагається в приміщеннях. І тут така робота вентиляційної системи нічого очікувати виправдовувати себе економічно.

Управління вентиляцією складу

Для управління вентиляцією складів необхідно визначити абсолютну вологість повітря на вулиці tн і безпосередньо в приміщенні dв. Для цього потрібні такі показники:

  • tн – температура надворі;
  • tв – температура у складському приміщенні;
  • jн - зовнішня відносна вологість повітря;
  • jв – внутрішня відносна вологість повітря.
{callback: 1}

Норми вентиляції складу















Щит керування Маючи ці показники, можна визначити доцільність вентилювання, скориставшись психометричною таблицею. Якщо необхідно знизити вологість у приміщеннях за допомогою вентиляції, абсолютна вологість повітря зовні має бути нижчою, також це можна вирішити за допомогою осушувача повітря.


У разі необхідності знизити температуру у складі за рахунок припливного зовнішнього повітря з нижчою температурою, потрібно, щоб він мав абсолютну вологість нижче, ніж у складі. В іншому випадку охолодження супроводжуватиметься збільшенням вологості.

Найчастіше вентиляція складів перебуває під керуванням автоматики загальної системи керування будинком або працює за допомогою централізованого щита керування.

У цьому випадку вся інформація з датчиків температури та вологості обробляється контролером щита управління . На її підставі він робить порівняння і розрахунок параметрів, визначається і підтримується необхідна температура і вологість в приміщенні, що обслуговується в поточний момент.

Якщо є необхідність у роботі вентиляції, контролер віддає відповідні команди вентильованого обладнання та система починає роботу.

Стандарти та матеріали

Вентиляція будівель Вентиляція будівель будь-якого типу проектується відповідно до вимог СНиП і складається з каналів, що є гофровані труби. Як правило, трубопроводи ізолюються повстю або мінеральною ватою завтовшки не менше 50 сантиметрів для запобігання втратам тепла через стінки повітропроводів. Саме для проектування системи вентиляції складських приміщень беруть за основу СНІП 2.11.01-85. Він визначає необхідну вологість, температуру та швидкість пересування повітря у складських приміщеннях для певних технологій зберігання.

Порушення цих вимог може призвести до погіршення якості зберігання в процесі експлуатації складу. Тому рекомендуємо звертатися тільки до професійних спеціалістів компанії Ventbazar .

Маючи великий досвід у розрахунку, проектуванні, монтажі, пуску та проведенні технічного обслуговування вентиляційних систем, ми гарантуємо дотримання всіх стандартів для досягнення максимальної ефективності роботи вентиляції у складських приміщеннях.


Наші фахівці зможуть розрахувати та спроектувати систему вентиляції та кондиціювання виходячи з:

  • типу, до якого належить склад (посилання на статтю з типологією)
  • існуючих норм (по повітрообміну, вологості, температурі)
  • особливості конструкції будівлі (Тип покрівлі, тип стін (цегла, сендвіч панелі, тощо))
  • організації усередині складського простору.
  • ресурсів та побажань Замовника

Надалі ми здійснимо для Вас поставку необхідного обладнання, монтаж та пусконалагодження якісно та вчасно.

Як організувати вентиляцію складу


Інші цікаві приклади та рішення у статтях:


Що таке вентиляційне встановлення?

Вентиляція підвалу – для створення гарного мікроклімату

Опалення виробничих приміщень

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги