loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
28 серпня
6531
Ventbazar

Садиба 140м2. Механічна вентиляція з рекуперацією

Зміст
Садиба 140м2. Механічна вентиляція з рекуперацією
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Садиба 140м2. Механічна вентиляція з рекуперацією

Нам надійшов запит на організацію припливно-витяжної вентиляції з рекуперацією у приватному будинку 140м2, розташованому під Києвом (Вишгородський район) у котеджному містечку «Міжріччя».

Про об'єкт

Садиба 140м2. На першому поверсі зал з кухнею студіо, 1 гостьова спальня, з/в та тех.приміщення. На другому поверсі: 1 спальня з гардеробом, 1 дитяча, с/в та сходовий хол.

Специфікою об'єкта є наявність другого світла, що потрібно враховувати при розрахунку необхідного повітрообміну першого поверху.

Побажання Клієнта

Низький рівень шуму при вентиляції у дитячій та спальні другого поверху. На першому поверсі шум не має значення, але забезпечити достатній повітрообмін для комфортного перебування гостей 6 людей. У гостьову спальню та на кухню Клієнт підводити повітропроводи відмовився з міркувань дизайну інтер'єру.

Рішення

Було підібрано припливно-витяжну установку з рекуперацією тепла на 400м3/год MYCOND MV 400 i . Було важливо, щоб Клієнт міг виставляти тижневі графіки роботи вентиляції для автономної роботи. Крім того, Клієнт хотів рекуперацію не тільки тепла, але й вологи, щоб повітря в будинку не осушувалося. У вибраній припливно-витяжній установці використовується паперовий рекуператор, що відповідає запиту. Також Клієнт не захотів підігрівати припливне повітря через обмежену кількість виділених на будинок кВт електроенергії.







На першому поверсі ПВУ розмістили у технічному приміщенні (побутівці) та зашили гіпсокартоном, залишивши доступ до ревізії. Отвори згодом Клієнт закрив лючком.

Повітропроводи для подачі свіжого повітря в зал були кинуті через санвузол та гардероб передпокою. У залі використовувалися лінійні дифузори LD 2 – 2шт.

Також на першому поверсі була організована витяжка із санвузла та побутовки (де сушиться білизна) окремою системою на базі витяжного вентилятора ВЕНТС ТТ 125 .

Подачу свіжого повітря на другий поверх вивели через відведений канал ізольованим повітроводом діаметром 200 мм. Далі по другому поверсі пішла розводка подачі свіжого повітря повітропроводами діаметром 100мм до спальні та дитячої. Повітряник припливного повітря проклали паралельно повітропроводу фанкойлу і виконали врізання в загальний адаптер, що дозволяє використовувати 1 загальну решітку для подачі повітря фанкойлу і припливного вентиляції.

Витяжне повітря від зали віддаляється повітроводом 200мм, але не використовується решітка, так як стеля зашивалася дерев'яною вогонкою, між якою залишалися щілини по 2мм, а відступ від стелі становив 1м.

Таким чином, завдяки площі опускної дерев'яної стелі та щілин між вагонкою забезпечується відмінний забір повітря із зали не використовуючи решітки, що дуже втішило Клієнта, оскільки він не хотів на темній стелі з термодуба розміщувати решітку.



(витяжний повітропровід над дерев'яною стелею)


Подача свіжого повітря на перший поверх склала 260м3/год.

У спальню другого поверху подається 60м3/год, а дитячу 50м3/ч. Що в результаті відповідає нормам та запиту Клієнта.

Після півроку використання системи Клієнт задоволений, повітря вистачає навіть за активного відпочинку в залі 10 гостей. За словами Клієнта в будинку не застоюється повітря завдяки роботі вентиляційної установки Mycond за виставленим тижневим графіком, будинок вентилюється у відведений час та дні автоматично.

Взимку Клієнт регулярно використовував вентиляцію навіть за зовнішньої температури -10С морозу. Припливне повітря при цьому нагрівалося завдяки рекуперації до +5С, що влаштовувало Клієнта. Взимку використовувалася вентиляція на першій швидкості і тому особливих тепловтрат Клієнт не відчув.

Окрім проектування та монтажу системи вентиляції з рекуперацією, наші фахівці на прохання Клієнта змонтували 2 канальні фанкойли та передали виконані роботи далі сантехнікам, які займалися системою опалення на базі теплових насосів.

Висновок

Фахівці компанії 'Вентбазар' виконали всі побажання Замовника, який потребував хорошого повіхообміну в приватному будинку з низьким рівнем шуму. Важливим було також можливість автономної роботи витяжних установок з попередніми тижневими налаштуваннями. Крім того, важливо було, щоб повітря в будинку не осушувалося.
Запропонована нами припливно-витяжна установка Mycond та витяжні вентилятори ВЕНТС вирішили усі заявлені завдання Замовника. За допомогою цього обладнання ми створили комфортний мікроклімат у будинку Клієнта.

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги