loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
18 листопада
8551
Ventbazar

Як правильно вибрати тепловентилятор для приміщення

Зміст
Як правильно вибрати тепловентилятор для приміщення
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як правильно вибрати тепловентилятор для приміщення

Перш ніж купити тепловентилятор, ми в першу чергу запитуємо себе: як вибрати тепловентилятор і які тепловентилятори вигідніше встановлювати? Нас цікавить, який вид тепловентиляторів краще обігрівати наше приміщення, як заощадити на опаленні, і як обігрівати правильно (щоб усе тепло не накопичувалося в стелі, а було на потрібному рівні). Ця стаття дасть Вам відповіді на всі питання, і після прочитання Ви точно знатимете, який пристрій придбати.
Як вибрати тепловентилятор

Види тепловентиляторів

Розрізняють два основні типи повітряно-опалювальних агрегатів. Це:
Рідше у промисловій сфері застосовуються дизельні або газові тепловентилятори, але їх використання є вкрай незручним та злегка небезпечним, тому фахівці рекомендують до придбання два перші види.

Всі тепловентилятори відрізняються за типом теплообмінника, функціональністю та застосуванням.

Все про конструкцію та принцип дії тепловентилятора

У корпусі цих пристроїв в один або кілька рядів розташовані теплообмінники різної конструкції, найчастіше трубчасті з пластинчастим ребра для ефективного теплознімання. Встановлені ззаду продуктивні осьові вентилятори захоплюють повітря з приміщення та проганяють повітряний потік через калорифери-теплообмінники. Підігрітий потік повітря від них іде за допомогою жалюзі в потрібний робочий простір. Розташовуючи такі агрегати на стінах по периметру цеху, боксу або будівлі, здійснюється рівномірне та швидке прогрівання робочих зон у приміщеннях з великою висотою та площею.
Будь-який тепловентилятор забезпечує певну теплову потужність та підбирається для кожного об'єкта індивідуально.
Принцип роботи тепловентилятораОпалення промисловості тепловентилятором водяним
У водяних тепловентиляторах використовується тепло гарячої води, що нагрівається віддаленими котлами (електричними, газовими або твердопаливними) і подається теплообмінники через систему трубопроводів. В електричних тепловентиляторах у ролі теплообмінників – калориферів виступають електротени або електронагрівачі різної конструкції та потужності. Підбір моделей проводиться на основі технічних розрахунків та проектних рішень з урахуванням усіх даних щодо характеристик будівель, режимів роботи та умов експлуатації опалювального обладнання.

Чим повітряно-опалювальні агрегати вигідніші від радіаторних систем опалення

Радіатори водяного опалення (з газовим або іншим котлом) ефективніше використовувати у невеликих приміщеннях зі стандартною висотою до 2,5 -2,7 метра. Конвекційне тепло поширюється вздовж стіни, до якої приклеєний радіатор, вгору та після цього вздовж стелі до протилежної стіни та вниз. Найнижча температура повітря біля підлоги, найвища – біля стелі. Для квартири за рахунок циркуляції повітря рівномірне прогрівання всього об'єму кімнати здійснюється відносно швидко. Для високих приміщень, особливо великої площі, таке опалення неефективне. Кращого виходу, ніж електричні тепловентилятори, при ремонтних роботах або за відсутності іншої опалювальної системи просто не існує.
Порівняння радіатора та тепловентилятора

Застосування тепловентиляторів

Застосування цих пристроїв широко та різноманітно.
Побутовий сегмент
Є цілий ряд побутових електричних тепловентиляторів невеликої потужності для використання в заміських будинках, ремонтно-будівельних роботах, на дачах або в гаражах. Вони встановлені керамічні, спіральні чи трубчасті електронагрівачі різної конструкції. Моделі з трубчастими ТЕНами потужніші (більше 2кВт) і можуть належати до напівпромислової групи.
Вони зручні, часто мобільні, продуктивні, не вимагають особливо великої потужності. Правильно підібрана модель успішно нагріє приміщення невеликого обсягу.
Загальноприйнято, що при стандартній висоті кімнат (до 2,7 м) на обігрів 10 м 2 площі потрібно приблизно 1 кВт теплової потужності побутового тепловентилятора.
Сучасні побутові тепловентилятори мають безліч додаткових функцій та можливостей управління: фільтри повітря, термостати, функція вентиляції без нагріву, іонізація повітря, таймери, поворотні виконання.
Промисловий сегмент
Повітряно-опалювальні агрегати промислової потужності встановлюються у приміщеннях складів, виробничих цехів, автосалонів, боксів СТО, супермаркетів, майстерень, спортивних споруд, ангарів, виставкових залів, теплиць, ферм тощо.
Електричні тепловентилятори розраховані на трифазну або однофазну напругу і потребують значної електричної потужності: один агрегат може споживати до 24-30 кВт. У них передбачається автоматичне управління режимами роботи та регулювання споживаної потужності та температури нагрівання повітряного потоку. Електричний тип вважається найбільш зручним для нагрівання, але і найдорожчим при експлуатації, особливо якщо йдеться про великі будівлі. Популярні бренди:

ВЕНТС Frico Soler&Palau
Тепловаентилятор ВентсТепловентилятор FricoТепловентилятор Soler&Palau
{callback:1} Водяне нагрівання теплоносія в теплообмінниках має тільки промислова серія водяних тепловентиляторів. Лінійка водяних опалювальних агрегатів містить моделі широкого діапазону. Потужність одного такого агрегату, наприклад водяного тепловентилятора Frico SWS323 може досягати 65 кВт! Такі тепловентилятори встановлюються із потужним котельним обладнанням на великих об'єктах.

Теплопродуктивність водяних тепловентиляторів залежить від перепаду температур теплоносія на вході/виході агрегату: 90/70 °С, 70/50 °С або іншого розрахункового значення.
Як додаткова перевага – водяні тепловентилятори, наприклад моделі Reventon можуть працювати на охолодження приміщень влітку, коли через теплообмінники циркулює охолоджена вода. Такий варіант можливий при установці таких тепловентиляторів у комплекті з тепловими насосами «тепло/холод» - економічна та найенергоефективніша система опалення!
Ще одним плюсом водяних повітряно-опалювальних агрегатів є можливість організації енергоефективного опалення на об'єктах, де неможливе електроопалення, є агресивне повітряне середовище, підвищена запиленість чи вологість: на птахофабриках, автомийках, теплицях, агропідприємствах тощо. Такі опалювальні агрегати повністю пристосовані до роботи в екстремальних умовах. Розрізняють стаціонарні та мобільні виконання тепловентиляторів.
Водяні тепловентилятори випускають відомі бренди:

Reventon VTS Vents Frico

Водяний тепловентилятор ReventonВодяний тепловентилятор VTSВодяний тепловентилятор ВентсВодяний тепловентилятор Frico


Переваги опалення тепловентиляторами

  • Швидке та ефективне нагрівання приміщення з великою (вище 3 метрів) висотою стель, зональне нагрівання робочих місць у цехах, складах, боксах, супермаркетах, гаражах або паркінгах.
  • Немає відкритих спіралей, не спалюється кисень повітря, екологічна безпека.
  • Можливість регулювання потужності нагріву та відсутність інерційності системи дозволяє максимально знижувати витрати на опалення.
  • Зручність увімкнення опалення в умовах переривчастого режиму роботи, наприклад, в умовах позмінної роботи або з тижневим графіком – робочі дні та вихідні.
  • Організація ефективного обігріву великих приміщень без споживання значних енергопотужностей (водяні тепловентіятори).
  • Можливість використання цих агрегатів для кондиціонування приміщень (водяні тепловентилятори).
  • Забезпечення проектної продуктивності для опалення в умовах агресивного середовища – наприклад, на птахофабриках, що переробляють виробництва (водяні тепловентилятори).
  • Не займається робочий простір на підлозі та біля стін, збільшується доступна виробнича площа.
Як особливості роботи тепловентиляторів необхідно врахувати, що активна циркуляція повітря може підійти задля будь-якого виробництва. А переривчастий режим роботи підприємства вимагає підтримки чергового опалення або захисту від замерзання системи опалення.

Установка тепловентиляторів – особливості кожного виду

Мобільні електричні тепловентилятори вимагають наявності достатнього резерву електромережі для їх роботи. Настінні електричні опалювальні агрегати встановлюються на консолі або монтажні кронштейни, що кріпляться на стелі або стінах. Автоматика управління та захисту розміщується згідно з проектною документацією.

Монтаж провадиться тільки сертифікованими електромонтажниками.
монтаж тепловентилятора водяного
Водяні тепловентилятори зазвичай кріпляться на консолях на стіни та приєднуються до системи трубопроводів із теплоносієм. При установці на консолі слід передбачити можливість повороту або нахилу корпуса для напряму повітряного потоку. Налаштувати положення жалюзі. Також необхідно організувати доступ обслуговування агрегатів.

Для всіх тепловентиляторів необхідно враховувати відстань від стіни для можливості захоплення повітря. Для таких систем опалення потрібно підібрати та встановити регулятори швидкості або термостати, триходові клапани з приводом та програматори для автоматичного управління агрегатами.

Підбір тепловентилятора

Що враховується під час вибору тепловентилятора?
  • розміри приміщень (довжина/ширина/висота);
  • тепловтрати будівлі/будівлі;
  • розрахункова температура зовнішнього повітря – найнижча;
  • основні температурні умови, необхідні у приміщенні;
  • тип приміщення (будівля, ангар, склад);
  • коли у приміщенні перебувають люди, скільки;
  • який період часу необхідно забезпечувати обігрів приміщення;
  • якщо водяний нагрів котлом, яка температура теплоносія;
  • кратність повітрообміну та втрати тепла з вентиляцією;
  • які вхідні ворота та вікна;
  • потужність електромережі та інші фактори.
На підставі всіх цих даних розраховується теплова потужність опалювального агрегату (водяного або електричного) та підбирається потрібна модель, яка характеризується витратою повітря та можливістю розподілу повітряного потоку, довжиною струменя повітря. Підбір такого обладнання – справа відповідальна. Перед тим, як купити тепловентилятор та встановити його на об'єкті, обов'язково порадьтеся з професіоналами. Від компетенції фахівців залежатиме успішна робота опалювальної системи.
Застосування тепловентилятора на складі

Висновки

Для опалення промислових об'єктів найбільш вигідним щодо економії є застосування водяних тепловентиляторів. Застосування енергоефективного обладнання для нагрівання теплоносія та встановлення водяних опалювальних агрегатів знижують загальні інвестиції в систему опалення/охолодження. Не потрібні значні енергопотужності, менші витрати на опалення. Точна підтримка заданої температури за налаштуваннями термостатів забезпечує найбільш економічний режим роботи. Розміри капіталовкладень у таке ефективне обладнання набагато нижчі, ніж у систему електричного опалення на той самий об'єкт.
!! Електричні тепловентилятори набагато простіше встановлювати, адже вони вимагають лише підключення до електромережі та кріплення у потрібному місці. Але таке опалення в експлуатації буде дуже дорогим, навіть у побутових приміщеннях, не кажучи вже про промисловість.

!! Водяні тепловентилятори набагато складніші в установці, адже потрібно забезпечувати гаряче водопостачання до кожного тепловентилятора. Але при цьому Ви отримуєте дешевий варіант опалення щодо експлуатації.
!! Обидва вказані види рівносильно ефективні в опаленні, зручні в управлінні, і найголовніше - накопичують тепло не під стелею, а в потрібному місці, що так само знижує витрати на обігрів. Адже в такому випадку Вам не потрібно підігрівати приміщення, а тільки конкретне місце.
Повітряне опалення тепловентиляторами приміщень великого обсягу створює найбільш комфортні умови в зоні, де знаходяться люди, що сприяє кращій продуктивності праці та збереженню їхнього здоров'я.

Інші подібні статті:

Повітряне опалення промислових приміщень – чому воно найефективніше

Опалення виробничих приміщень

Теплова завіса: принцип роботи, призначення та поділ за видами

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги