loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
4 серпня
22049
Ventbazar

Як правильно вибрати кондиціонер

Зміст
Як правильно вибрати кондиціонер
Як визначити який тип кондиціонера Вам найбільше підійде?
Види кондиціонерів. Яку конструкцію вибрати?
Інверторні кондиціонери – що це таке?
Як же підібрати кондиціонер?
Розрахунок потужності кондиціонера
8 функцій, без яких Ви даремно купили кондиціонер
Скільки можуть коштувати кондиціонери повітря та які марки затребувані на ринку України?
Рекомендації від інженерів ВЕНТБАЗАР
Інші цікаві теми у статтях:
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Як правильно вибрати кондиціонер

У цій статті ми спробуємо розповісти, які моделі кондиціонерів присутні на ринку України, як коректно підібрати кондиціонер, або ж необхідне обладнання для охолодження та нагріву повітря, та дізнатися відповідь на головне питання – як визначити якість обраного кондиціонера та чи не переплатив Я?

Как выбрать кондиционер

 Сучасний ринок кліматичної техніки представлений великим вибором моделей від різних виробників. Все складніше зупинити свій вибір на певній моделі кондиціонера через такий широкий асортимент техніки - бюджетні, середні та елітні варіанти, дизайнерські або класичні серії кондиціонерів. 

Як визначити який тип кондиціонера Вам найбільше підійде?

Потрібний тип кондиціонера насамперед визначається спираючись на місце, де він буде встановлений.

Основні типи об'єктів: 

Как выбрать кондиционер для частного дома или квартирыЖитлове приміщення – квартира, приватна садиба, котедж тощо. Як вибрати кондиціонер для квартири? Тут для роботи підійде настінна або канальна спліт-система побутової серії, яка має невеликі габарити, потужність охолодження, але відрізняється дуже широким асортиментом - від маленьких економічних моделей, до систем у дизайнерському виконанні. Даний тип кондиціонерів досить простий у монтажі та не вимагає великих витрат на обслуговування (крім тимчасового очищення внутрішнього та зовнішнього блоку від пилу та інших забруднювачів). 

Как выбрать систему кондиционирования для офисаОфісне приміщення. Для роботи в офісі теж підійде настінна спліт-система (якщо офіс невеликої площі), канальна або мульти-спліт система. Головна відмінність останньої системи відінших – це можливість підключення кількох внутрішніх блоків до одного зовнішнього. Це дозволяє значно розширити сферу застосування даного виду кліматичного обладнання, що є великою перевагою, особливо для офісних приміщень, де зазвичай є багато окремих кабінетів, в яких потрібно постійно підтримувати певний температурний режим.

Как выбрать систему кондиционирования для промышленности/заводаВиробничий та промисловий об'єкт. В основному, відрізняються особливими вимогами до якості повітря, температурного режиму та рівня вологості. Тому на подібних об'єктах встановлюються системи з високою продуктивністю, потужністю та додатковими технічними характеристиками. Найчастіше це система на основі чилерів або великих мультизональних систем: до них підключаються внутрішні блоки, які розміщуються по будівлі, мають стійкість до агресивного середовища. 

Види кондиціонерів. Яку конструкцію вибрати?

Спліт-система (кондиціонер) складається з двох блоків – зовнішнього та внутрішнього. За типами ділиться на настінну, касетну, канальну систему та інші. Ця установка має два блоки – внутрішній і зовнішній, які з'єднуються між собою фреонопроводом, яким циркулює холодоагент (фреон). Перевагою цього виду кондиціонера є низький шумовий показник під час роботи, адже основне джерело шуму – компресор, що знаходиться у зовнішньому блоці, що встановлюється з боку вулиці.

Настенный кондиционер

Настінний кондиціонер  найпопулярніший вибір для встановлення у квартирі, офісі, магазині. Його перевагою є простий монтаж, невеликі розміри. Низький рівень шуму та ряд додаткових функцій, наприклад, іонізація повітря. Даний вид кондиціонування - є бюджетним варіантом охолодження повітря, зручним і швидким в монтажі. Тому якщо Ви не особливо знаєтеся на кліматичному обладнанні і не знаєте, який кондиціонер краще вибрати для квартири - дивіться серед настінних установок.


Кассетный кондиционер

 Спліт-система касетного типу монтується в конструкції підвісної стелі із застельовим простором по висоті не менше 20 см для повного приховування блоку кондиціонера. З переваг даного агрегату можна виділити рівномірне розподілення повітря в приміщенні за чотирма напрямками. Найчастіше встановлюються на об'єктах із високими стелями.


канальная сплит-система

Канальна спліт-система не має декоративного оздоблення, тому що встановлюється або в стельовому просторі, або в підсобному приміщенні, у такому разі циркуляція повітряних потоків проводиться через повітропроводи та грати. Особливість даної системи це непомітна установка внутрішнього блоку, рівномірний розподіл повітряних мас у приміщенні, тиха робота та можливість охолодження відразу кількох приміщень за допомогою одного блоку.



Напольно-потолочная сплит-системаПідлогово-стельова спліт-система представлена блоками, які можна встановити як на підлозі, так і на стелі. Її плюсом є простий монтаж, ряд додаткових можливостей жалюзі, за допомогою якого можна регулювати повітряний потік, тим самим запобігаючи направленню його безпосередньо на людей. 


Мульти-спліт система кондиціонування - відмінно підійде для приміщення з декількома кімнатами. По суті, це те саме, що і спліт-система, описана вище, але тільки мульти-спліт має деякі переваги. Її структура: до одного зовнішнього блоку може підключатися до 5-6 внутрішніх блоків. Тобто, встановлюється один прилад на фасаді будівлі, що дозволяє не псувати його зовнішній вигляд, і всередині приміщення кілька приладів, причому для кожної кімнати з потрібною потужністю. Це дозволяє економити на просторі, бюджеті, витратах під час експлуатації.

Мульти-сплит система - модель установки

Інверторні кондиціонери – що це таке?

Інверторна спліт-система  відноситься до окремого виду кондиціонерів, які можуть підтримувати задану температуру, змінюючи потужність роботи. Така можливість досягається використанням двигуна з частотним керуванням компресора. Інверторний кондиціонер перетворює змінний струм на постійний, а потім навпаки. Під час повторного перетворення напруга різко змінюється, що дозволяє вільно регулювати швидкість обертання компресора, а відповідно потужність роботи кондиціонера (охолодження/обігрів). Крім того, цей агрегат економить до 30% електроенергії, відрізняється більш тихою роботою і має тривалий термін експлуатації.

Принцип роботи інверторного кондиціонера

Принцип работы инвенторного кондиционера 

Як же підібрати кондиціонер?

Які параметри потрібно врахувати при підборі:

Как рассчитать кондиционер - подбор системыЗагальна площа приміщення та висота стель.
Расчет для системы кондиционированияКількість людей, що присутні у приміщенні.
Расчет для системы кондиционированияВизначити, яка холодильна потужність потрібна вашому приміщенню.
Холодильна потужність – основний показник будь-якого кондиціонера, оскільки від цієї величини залежить, на яку робочу площу він розрахований. Для приблизного підрахунку беремо 1 кВт потужності охолодження на кожні 10 м2 (при стандартній висоті стель 2,8-3 метри). Інакше кажучи, щоб розрахувати необхідну потужність кондиціонера необхідно площу приміщення розділити на десять – на кімнату 20 м2 потрібна система з 2,0 кВт потужності охолодження, для 45 м2 відповідно 4,5 кВт тощо. Тепер залишилося тільки вибрати близьку за потужністю модель кондиціонера. Нижче наведена таблиця яка допоможе вам прискорити процес підбору:

Расчет мощности кондиционера 

Расчет для системы кондиционирования Наявність та тип вікон, жалюзі та штор. Коли в приміщенні велика площа скління, то теплоприплив збільшується, відповідно потужність кондиціонера необхідно збільшити на 15-20%. Як правило, теплова потужність трохи вища, ніж холодильна, це пов'язано з особливістю роботи фреонової машини, що охолоджує. Ще однією її особливістю є споживана електрична потужність, яка втричі менша від холодильної. Пояснюється це тим, що спліт-система не виробляє холод, а "переносить" тепло з приміщення на вулицю, або ж навпаки (у разі режиму роботи "обігрів").

Расчет для системы кондиционированияКількість тепла, що виділяє техніка, (телевізор, комп'ютер, лампи тощо).

Расчет для системы кондиционированияОсобливості конструкції будівлі та поверховість. Тут потрібно врахувати тип стін, їх товщину та будівельні матеріали, теплоізоляцію фасаду і т.д.


Після всіх розрахунків та визначення необхідної потужності кондиціонера залишилося вибрати відповідну за технічними параметрами модель. Тут Ви можете звернутися до наших спеціалістів для швидкої та якісної консультації за телефоном (044) 50-000-53 або скористатись нашим Каталогом «Кондиціонери»

Розрахунок потужності кондиціонера

Проведіть розрахунки самостійно та визначте, яка потужність та технічні характеристики приладу будуть потрібні саме для Вашого приміщення. Так, Ви будете впевнені в тому, що вибираєте правильний кондиціонер, і він буде працювати досить ефективно. І навіть якщо Ви звернетеся за допомогою з підбором до менеджера, то покажете, що знаєте точно, чого Ви хочете, і що знаєтеся на цьому питанні. Якщо Ви не знаєте, як вибрати кондиціонер за площею та як розрахувати характеристики правильно, ми Вам підкажемо. Отже, розрахунок слід проводити, використовуючи певну формулу: 

Q = Q1 + Q2 + Q3

Кожен із показників з даної формули розраховується окремо::

Расчет системы кондиционирования - выбор мощности

Вирахувавши всі значення, ми отримаємо наше Q – якої потужності потрібен кондиціонер, щоб він ефективно охолоджував певне приміщення. Потрібно враховувати, що від показника Q можна визначати технічні характеристики потужності в діапазоні від -5% до +15%. Докладніше про те, як розрахувати потужність кондиціонера, Ви можете дізнатися за посиланням.

8 функцій, без яких Ви даремно купили кондиціонер

Режим обогрева для кондиционера

Нагрів повітря. У кожен кондиціонер входить функція обігріву приміщення, і призначена для використання в той час, коли на вулиці вже похолодало, але центральне опалення ще не включене. Але треба знати про це деякі подробиці. Якщо Ви маєте намір використати цю зручну можливість, то маєте звернути увагу на таке доповнення, як 'Зимовий комплект' або 'Всесезонний блок'. Воно відповідає за підігрів картера компресора та дренажу при включенні режиму обігріву, а також збільшує діапазон температур на роботу при холодному середовищі. Якщо ж включати нагрівання повітря з холодним компресором, то він зноситься за 2-3 сезони і його доведеться міняти. Також слідкуйте, щоб кондиціонер не працював при температурі, яка виходить за рамки дозволеного діапазону, інакше Ви почнете переплачувати за тепло, а рівень роботи знизиться за рахунок зниження ККД, і до цього можна додати знос компресора.

Режим вентиляции для кондиционераРежим вентиляції Вентилятор вбудовується у кожен кондиціонер, він допомагає розподіляти повітряні маси по всьому просторі. При режимі вентиляції кондиціонер працює без охолодження і зміни температури, а просто стимулює циркуляцію повітря в приміщенні. Це знадобиться, якщо Ви не хочете вносити зміни в температуру приміщення, але повітря явно застоялося і потрібна цирукуляція. Як приклад, в кутах кімнати часто застоюються маси, через що там починають накопичуватися бактерії або розвивається грибок - вентилятор допомагає замінювати його на нове повітря регулярно. Корисною стане наявність кількох швидкостей вентилятора, щоб регулювати потужність циркуляції відносно ситуації та потреби.

Автоматический режим для кондиционераАвтоматичний режим. Процес автоматичної роботи дозволяє кондиціонеру визначати потрібний режим і включати його. Як це працює: прилад аналізує температуру в кімнаті і далі запускає або охолодження, або нагрівання, або вентиляцію, виходячи з отриманих даних. Ідеально такий авто-режим працює, якщо в кондиціонер вбудований компресор типу Inverter - він регулярно здійснює аналіз середовища та самостійно визначає, з якою температурою йому потрібно подавати повітря, і при чому, буде працювати плавно, а не різко.


Режим осушения для кондиционераОсушення повітря. Це дуже корисна функція як у побутових умовах, і у комерційних приміщеннях. Часто рівень вологості в приміщенні підвищується, і тоді волога негативно впливає на здоров'я, оздоблювальні матеріали та меблі, виникають проблеми з грибком. А функція осушення допоможе стабілізувати рівень вологості до оптимальних показників та підтримувати потрібний баланс. Ось тільки при такому режимі кімната охолоне не більше, ніж на 1°С, тому що охолодження переходить на задній план, але Ви завжди зможете осушити повітря, а потім вже повернути прилад в режим охолодження.


Фильтрация воздуха для кондиционераФільтрування повітря. Фільтр входить у практично кожен кліматичний прилад і несе функцію очищення повітря від забруднюючих елементів перед подачею повітря в приміщення. Тоді навіщо ми виносимо це на огляд? А за тим, що фільтри бувають різні, і при покупці системи кондиціювання потрібно звертати увагу на тип фільтра. Якщо Вам потрібна очищення від пилу і бруду, то підійде і станартний фільтр. Але бувають фільтри, які очищають кімнату від пилу, пилових кліщів, різноманітних забруднень, від бактерій, вірусів, алергенів, пуху та іншого. Наприклад, фільтр HEPA усуває до 99,97% мікробів та пилу, і підходить він для використання в медицині, у приміщеннях з підвищеними вимогами, і відмінно підійде, якщо у приміщенні є діти чи алергики.


Распределение воздуха от кондиционераУправління потоками повітря. Кожен сучасний кондиціонер має можливість настроювати напрями потоків повітря, за це відповідають вбудовані жалюзі. Так, Ви можете вибрати, в яку сторону дутиме охолоджене повітря. Але чим більше позицій мають жалюзі, тим краще Ви зможете налаштувати видачу повітря, щоб знизити можливість опинитися під обдуванням холодним повітрям або взагалі його не відчувати. Тому звертайте увагу на цей пункт при виборі агрегату. Також є й інші позитивні сторони застосування такої функції, наприклад, корисно буде включати таку функцію взимку, коли тепле повітря піднімається вгору з природних причин, а в основному просторі кімнати холодно - тоді жалюзі направляються догори і потік опускає нагріті маси і розподіляє їх по всьому об'єму приміщення.


Таймер для кондиционераТаймер. Таймінг, або добове програмування роботи приладу, дозволяє встановити всі потрібні режими роботи на цілий день, визначити заздалегідь, коли кондиціонер повинен увімкнутися/вимкнутися. Це дозволить охолоджувати кімнату без Вашої присутності - Ви приходитимете додому і відразу потраплятимете в комфортне середовище. Розумний таймер здатний програмувати прилад на тиждень та виставляти потрібну температуру у задані терміни.


Режим ночной для кондиционераНічний режим. Цей режим дозволить насолоджуватися сном навіть у найспекотніші дні, адже вночі кімната буде охолоджуватися, причому, плавно і без шуму. При переході в режим 'Нічний' кондиціонер відразу ж знижує швидкість вентилятора, щоб знизити шум від роботи, переключається на плавне охолодження. У такому режимі прилад знижує температуру всього на 2-3°С за кілька годин, щоб сплячі не замерзли, плавно розподіляє повітря і вимикається через 7 годин роботи в такому режимі. Звертайте увагу на цю функцію під час підбору, якщо хочете спати в комфортних умовах.


Скільки можуть коштувати кондиціонери повітря та які марки затребувані на ринку України?

Дешеві кондиціонери.  Якщо Ви маєте в своєму розпорядженні на бюджетний варіант, то Вам слід подивитися на такі бренди, як Hoapp (від виробника Gree) та Haier. Це виробники, які відзначаються недорогою ціною, але все ж таки намагаються зробити свою продукцію ефективною для таких завдань, як охолодження, очищення повітря, обігрів при не дуже холодній зимі. Але пам'ятайте, що потрібно розраховувати на монтаж кондиціонера, адже його вартість дорівнює 20-30% вартості самої системи кондиціювання.

Середня ціна. Якщо ваша мета – це отримати надійну систему охолодження з оптимальним співвідношенням ціна/якість, то найкращим вибором стане спліт-системи середнього класу, вартість яких – від 350 до 500y.e. Виробники: Cooper&HunterLGGREE.

Дорогі кондиціонери, на відміну від середніх, мають низку додаткових можливостей та стильний дизайн. Тому їх вартість варіюється в районі 500 – 1000y.e. Основні виробники – Mitsubishi Electric, Fujitsu, Hitachi, Mitsubishi Heavy, Panasonic, Toshiba.

Елітна серія кондиціонерів (від 1000 у.о.) присутня у брендах  Daikin та Mitsubishi Electric. За витрачені гроші ви отримуєте спліт-систему, що володіє такими перевагами:

  • Висока якість складання та тривалий експлуатаційний термін.
  • Найновіші системи захисту від неправильної експлуатації, системи самодіагностики та автоматичне перезавантаження у разі збоїв в електромережі.
  • Тиха робота.
  • Сучасний дизайн та невеликі габарити.

Хороший виробник кліматичного обладнання - той, який має ряд моделей з високими технічними показниками, позитивні відгуки, популярність на інтернет ресурсах, і, звичайно ж, обґрунтоване співвідношення ціна/якість.

Рекомендації від інженерів ВЕНТБАЗАР

Полезные советы - выбор кондиционера

Грамотний розрахунок необхідної потужності кондиціонера – запорука якісної та ефективної роботи обладнання надалі.
 

Полезные советы - выбор кондиционера

При виборі кондиціонера, краще звернутися в кілька компаній, щоб переконатися, що Ви обрали дійсно сучасну модель.

 
Полезные советы - выбор кондиционера  Попередній виїзд фахівців з монтажу на об'єкт дуже важливий для точного розрахунку вартості спліт-системи.
 

Полезные советы - выбор кондиционера

Після завершення пуско-налагоджувальних робіт Вам, в обов'язковому порядку, повинні видати товарний чек та гарантійний талон на придбане Вами обладнання із зазначеними термінами гарантії.

Інші цікаві теми у статтях:

Спліт-система кондиціювання: як її вибрати?

Системи керування кондиціюванням - керування комфортом

Правильний розрахунок системи кондиціювання повітря

Інверторний чи звичайний кондиціонер. У чому різниця?










Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги