loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
9 січня
2816
Ventbazar

2-х рівнева квартира 112 м2: Оптимальна механічна вентиляція з кондиціюванням

Зміст
2-х рівнева квартира 112 м2: Оптимальна механічна вентиляція з кондиціюванням
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

2-х рівнева квартира 112 м2: Оптимальна механічна вентиляція з кондиціюванням

Енергоефективна вентиляція для двоповерхової квартири


З чим завітав Клієнт

Спочатку, при дзвінку до нашої компанії, клієнт запитував вентиляцію для своєї квартири в новобудові. Мала бути ефективна та енергозберігаюча вентиляція, як на приплив, так і на витяжку. Систему кондиціонування Клієнт не хотів розглядати, бо не знав, ще – знадобиться вона йому чи ні. Він хотів упровадити її вже після ремонтних робіт. Але ми підказали, що краще встановлювати все до ремонту, і комплексно для кращої роботи – Клієнт був із цією думкою згоден.

Особливості об'єкту

По-перше, коли Замовник замовив у нас проектне рішення, квартира була лише здана в експлуатацію після побудови. Тобто фактично нам трапився чистий лист без ремонту, що є удачею і для нас, і для Клієнта. Справа в тому, що на такому етапі в житловому приміщенні найкраще здійснювати проектні роботи з вентиляції та кондиціювання, адже можна здійснити найточніші розрахунки, при розробці план-схеми проектного рішення не доведеться відштовхуватися від меблів та техніки, а місце під монтаж можна вибрати найбільше. підходяще з потрібними розмірами.

По-друге, так як для Клієнта був важливий і дизайн його житла, нам довелося погоджувати всі рішення з дизайнером інтер'єру, а також поєднувати обладнання з дизайнерським рішенням квартири.

По-третє, цей об'єкт – двоповерхова квартира. Тому під кожен поверх потрібно було реалізувати окрему систему, що збільшило термін монтажу. Можна сказати, що таке приміщення, як два різні об'єкти, лише з однаковим концептуальним рішенням, та з одним Замовником.

Проектування вентиляції у двоповерховій квартирі

Побажання Клієнта

Умовою стало, що система має бути енергозберігаючою – щоб не заходило холодне повітря, а тепло не залишало приміщення, та обов'язково, щоб не було протягів. Збереження тепла – це і є причина, через яку Клієнт вирішив налагодити вентиляцію у своєму будинку, до того ж він не хотів відкривати вікна взагалі. Тому система енергозберігаючої вентиляції для квартири стала для нього єдиним варіантом, ще й добрим.

Як уже було зазначено вище, про кондиціювання житла не йшлося, тому, як Клієнт вагався: встановлювати таку систему чи не потрібно. Але ми, почувши такі міркування, одразу ж надали недороге, але якісне рішення щодо системи кондиціювання: Клієнт розглянув – рішення чудово підійшло щодо бюджету – Клієнт погодився встановити її.

Умови Замовника щодо обладнання

{callback:1} Щоб повністю задовольнити свої бажання та потреби, нам було надано перелік умов, якими має мати обладнання.

Перш за все, вся система повинна підходити під майбутній дизайн квартири і вливатися в загальний інтер'єр. Для вирішення цього питання ми регулярно спілкувалися з дизайнером та переглядали надані їм креслення.

Другим, але не менш важливим завданням було підібрати таку систему, щоб вона не видавала шуму при роботі - безшумна вентиляція та кондиціювання. Для цього ми підібрали відповідне обладнання, а також встановили повітропроводи з додатковою ізоляцією.

Щодо кондиціонування – воно так само мало бути енергоефективним, тобто підтримувати саме таку температуру, яка виставлялася в налаштуваннях для кращого комфорту. Спеціально для цього рішення ми підібрали кондиціонери із впровадженою системою Inverter. Тільки з інверторним компресором можна було досягти бажаних результатів.

Далі, що треба було врахувати – передбачувану систему «Розумний дім». Тобто все встановлене нами обладнання мало інтегруватися під Розумний будинок – єдину систему управління в квартирі. Із цим ми впоралися без проблем.

Виконання замовлення

  • Зустріч із Клієнтом для обговорення всього проекту та його побажань.
  • Знайомство з дизайнером інтер'єрів, якого винайняв наш Замовник для своєї квартири.
  • Виїзд на об'єкт. На цьому етапі ми оглянули приміщення для аналізу з впровадження обладнання. Так само зробили всі необхідні розрахунки, а надалі вивели техніко-економічне обґрунтування – тільки так можна було визначити точні технічні характеристики для підбору обладнання.
  • Складання Комерційної пропозиції. На цьому етапі ми підбирали необхідне обладнання, кілька разів зустрічалися із дизайнером та Замовником за погодженням дизайну приладів, передбачали весь набір функціональності. Після точного рішення ми погодили рішення із Замовником, так само повністю затвердили бюджет.
  • Окремо можна поговорити про співпрацю з дизайнером. а не псували його.
  • Протягом підбору системи, проводилася розробка план-схеми подальшого монтажу. Після затвердження всього обладнання, було впроваджено робочу план-схему, узгоджену з дизайнером та замовником, і яка, згодом, передалася до відділу монтажу.
  • Наступним етапом була закупівля. Після отримання всього обладнання, було здійснено монтаж нашими фахівцями.
  • Пуско-налагодження з перевіркою системи 'Розумний дім'.

Послідовність виконання робіт з вентиляції у квартирі

Технічне рішення

Для організації вентиляції ми підібрали припливно-витяжні установки MyCond: для першого та другого поверху, разом – 2 шт. А саме моделі MV 200 I і MV 400 I . До них йшов новий пульт управління.

Що було на цьому об'єкті – рекуперація тепла, вбудована в дані установки. Але оскільки Клієнт просив зробити вентиляцію на 100% енергоефективною, ми вирішили доповнити установки калориферами на підігрів припливного повітря. Для цього було підібрано 2 електричні калорифери: один із потужністю 1,2 кВт для 200 моделі, а другий – 3,4 кВт для MV 400 I. Тепер жоден кВт тепла точно не буде втрачено.

Для очищення припливного повітря, ми також прикріпили до обох приладів повітряний фільтр: канальний фільтр бренду Вентс ФБ 160. А для управління всією системою ми придбали 2 силові щити автоматики компанії Atmic.

Щодо системи кондиціонування: для економії бюджету, з урахуванням побажання Клієнта за гарною якістю, та додаткової потреби в системі Inverter – ми обрали перевірений часом бренд. У результаті, для даного об'єкта було підібрано побутові настінні кондиціонери Haier серії Family Inverter - 6 шт. для всієї квартири.

Щоб забезпечити витяжку у санвузлах для приємної атмосфери та підтримання необхідної норми вологості, ми передбачили побутові вентилятори. Для двох санвузлів було підібрано витяжні вентилятори італійського бренду Maico ER 100 .

На виході ми отримали: повноцінну припливно-витяжну вентиляцію у всіх кімнатах, підтримання потрібної температури і влітку, і взимку, очищення повітря від зовнішніх забруднень, збереження тепла, а також автономне та зручне керування.

Робоча план схема для двох поверхів квартири

Проект вентиляції для двоповерхової квартири
Проект кондиціювання для двоповерхової квартири


Монтажні роботи

1. Насамперед, були встановлені припливно-витяжні установки. Щоб вони не псували інтер'єр, ми вирішили сховати їх: одну в комору, а другу - в вбиральню.

2. Наступним кроком стала система повітроводів. На кожному поверсі ми протягнули повітроводи від припливно-витяжної установки до вентиляційних ґрат у кожній кімнаті.

3. У наступний приїзд монтажна група підключила всі фреоно-проводи та провела всі потрібні розведення по мережі. Тобто ми встановили зовнішні блоки кондиціонерів і провели від них потрібне розведення.

4. На наступний візит ми встановили внутрішні блоки кондиціонерів і підключили їх до вже проведених фреоно-проводів. Разом з цим ми встановили вентиляційні ґрати та підключили їх до повітроводів. На цьому етапі монтаж було завершено.

5. Наступним етапом була пуско-налагодження всієї системи. Тепер ми з нетерпінням чекаємо на завершення ремонту, щоб почути відгуки та результати наших робіт від Клієнта.

Звіт про пусконалагодження

Сервіс та перевірка системи вентиляції у квартиріПеревірка вентиляції після монтажних робітТехнічне рішення для 2-х поверхової квартири з вентиляції та кондиціюванняВентиляція з технічно вірним рішенням – приклад для 2-х поверхової квартири

Взаємодія з Клієнтом

Як налагодити вентиляцію та охолодження повітря для квартириУправління вентиляцією та кондиціюванням системою розумний будинок


Особливість монтажу на даному об'єкті

Чому монтаж вівся з такою тривалою тривалістю? Вся справа в тому, що ми працювали над проектом та його впровадженням якраз під час ремонту, як це має відбуватися по правильному. Наприклад, щоб встановити зовнішні блоки і провести фреоно-провід, потрібно було дочекатися готовності по шпаклівці стін. А встановлення решіток та внутрішніх блоків вимагало завершення роботи зі стінами загалом. І так далі.

Труднощі, з якими ми зіткнулися під час виконання

На кожному об'єкті виникають такі нюанси, що створюють складнощі з виконанням проектних робіт. Як бачите, вони виникають навіть на такому об'єкті, де ще немає ремонту і, начебто, немає жодних обмежень. Ось список труднощів, з якими ми зіткнулися цього разу:
  • За дизайнерським рішенням, у кожній кімнаті квартири були заплановані підвісні стелі з красивим оформленням. Але справа в тому, що за цим рішенням у кожній кімнаті була різна висота стель, що створило труднощі і при підборі обладнання, і при складанні план-схеми, і при монтажі.
  • У загальній кімнаті, можна сказати, у вітальні виникли труднощі з відведенням дренажної системи для кондиціонування. Тобто, важко було підвести дренажні насоси до кондиціонера.
  • Мінус, який міг обмежити нас створення повноцінно комфортного мікроклімату – конструкція забудовника. Справа в тому, що забудовник обмежив місце під установку потрібної кількості кондиціонерів, що могло вплинути на температуру приміщення. Але ми вибрали потрібну потужність для кожного кондиціонера, тому оминули цю проблему.

Вентиляція у квартирі зі збереженням тепла

Підсумки

То був цікавий проект для нас, адже ми змогли реалізувати свої креативні властивості. Також, за рахунок того, що Клієнт звернувся до нас у відповідний етап реалізації свого житла, ми могли поставити повноцінно правильне обладнання, що так само надає позитиву.

У результаті - Клієнт задоволений, ми задоволені, система підібрана за всіма правилами і працюватиме чудово. Ще одна квартира має здоровий і якісний мікроклімат.

Фотозвіт

Вентиляція та кондиціювання для квартирного будинку

Припливно-витяжна вентиляція на 1-му поверсі
Припливно-витяжна вентиляція для дворівневої квартириСистема вентиляції для квартириМеханічне провітрювання у двоповерховій квартиріКондиціювання повітря у двоповерховій квартиріРеальний приклад вентиляції для двоповерхової квартири

Піднімаємось на 2-й поверх
Як зробити вентиляцію для 2-х поверхової квартири

Прихована за стелею припливно-витяжна установка з можливістю сервісу
Як приховати вентиляційну установку за стелеюКондиціонер для 2-х поверхової квартириЯк приховати систему вентиляції у дизайні квартири

Пульт для керування на двох поверхах
Пульт управління для вентиляції у квартирі

Витяжка для санвузлів
Витяжка у санвузлах у квартирі - реальний приклад рішенняПобутовий вентилятор Maico в 2-х рівневій квартиріЯк виглядає вентиляція зовні будинку

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги