loading
Каталог
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Служба підтримки
097 100-05-33
044 500-00-53
В будні з 09:00 до 20:00 На вихідних з 10:00 до 17:00 (замовлення on-line)
Замовити дзвінок
Замовити дзвінок
Каталог
Пошук
Корзина
Обране
Каталог
Бренди
Aereco Alfa Laval Aspen Aspira Atmic AUX Ballu Belimo Blauberg Bosch Carrier Cata Celsius Chigo Climaveneta Climtec Cooper&Hunter Daikin Danfoss Dantherm Devi Eberle Electrolux EWT Frapol (Onyx) Frico Genergy Genpower Gree Gucbir Guntner Haier Helios Hisense Hitachi Hoapp (Gree) Hutterer&Lechner GmbH Idea Invertek Irmas Jonix Leberg Lennox Lenze Lessar LG Lufberg Maico Master Microdam Midea Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Mosa MYCOND Neoclima Nibe Nordis O.ERRE Olefini Olmo Ostberg Panasonic Philips RC Group Reventon Rhoss Rosenberg Ruck Sabiana Sakata Salda Sentera Siemens Soler&Palau Systemair Terneo Thermoscreens Tion Toshiba Tosot Trane Trotec UVDI Vaillant Ventoxx Vortice Vts Weger Wito York Zanussi Вентс Прана Тепломаш Термия
Блог
12 листопада
24231
Ventbazar

Теплова завіса: принцип роботи, призначення та поділ за видами

Зміст
Теплова завіса: принцип роботи, призначення та поділ за видами
Поділитись
Facebook
Поділитись
Facebook

Теплова завіса: принцип роботи, призначення та поділ за видами

Повітряна теплова завіса – вирішення всіх проблем одним помахом руки – легко і не дорого!

Теплова завіса для опалення Набридло постійне проникнення прохолодного повітря в приміщення?

Теплова завіса для опалення Ви отапливаєте приміщення, але через двері, що постійно відкриваються, в приміщенні все одно холодно?

Теплова завіса для опалення Хворіють працівники, робочі місця яких розташовані близько до входу?

Теплова завіса для опалення Влітку постійно заходить спека, скільки Ви кондиціонерів не ставили?

Теплова завіса для опалення Пил та бруд з дороги летить прямо до Вас у будівлю, а її кількість не дає Вам комфортно працювати?

Тоді ця стаття для вас.
Повітряні теплові завіси - принцип роботи

Що таке повітряно-теплова завіса?

Теплова завіса призначена для створення якогось захисного бар'єру в дверях, який не дозволяє повітряним масам потрапляти всередину, а це і є причиною неприємних температурних стрибків. Повітряно-теплова завіса - це такий тепловентилятор, який може бути встановлений зверху дверного отвору (горизонтальна завіса) або збоку (вертикальна) - від цих двох відмінностей буде залежати, яка саме завіса Вам потрібна, але про це трохи пізніше. Слід також відзначити, що теплозавіси здатні не тільки регулювати клімат у приміщеннях та сприяти обігріву, але й уберегти людей від усіляких забруднювачів та комах.
Як працює теплова завіса? Принцип роботи
Фахівці кажуть, що велику роль при експлуатації даних пристроїв відіграє наступний факт: під час установки таких пристроїв необхідно обов'язково проконтролювати, щоб вони повністю перекривали дверний отвір і знаходилися якомога ближче до нього. До того ж, якщо теплова завіса буде трохи довшою, ніж сам прохід, це забезпечить кращий захист складу, кімнати, офісу. У тому випадку, якщо отвір занадто великий, можна і потрібно встановити впритул кілька пристроїв. Зверніть увагу і на те, що чим вище дверний прохід, тим більше має бути швидкість потоку повітря, що випускає завісу.


Принцип роботи теплової завіси

Теплова завіса: застосування, принцип роботи, ціна моделі Теплова завіса має досить простий принцип роботи. Завдяки функціонуванню вентилятора, розташованого всередині пристрою, відбувається забір повітря з приміщення. Повітря проходить усередину теплової завіси крізь перфоровану стінку у корпусі. На наступному етапі здійснюється нагрівання повітряних мас у спеціальному відсіку за допомогою електричного/водяного нагрівача. Далі завіса видує маси через сопло потужним потоком, і, таким чином, повітря потрапляє назад у приміщення. Сильний струмінь повітря, який спрямований по всій висоті дверного отвору, перекриває його повністю, і створює так звану завісу з повітря, невидиму для людського ока і не дозволяє проникати всередину.

Слід звернути увагу, що від принципу конструкції турбіни (вона відповідає за потік повітря тих чи інших характеристик, що створюється) залежить, як працює теплова завіса. Щоб струмені були рівномірними, потрібна єдина турбіна з двигуном на торці, яка проходитиме по всій площині пристрою.

Варто пам'ятати про те, що виробники дуже часто економлять на цій деталі. Мається на увазі, що вони не хочуть витрачати великі кошти на виробництво турбіни, довжина якої перевищує 80 см. Щоб схитрувати, виробники розміщують двигун у центрі теплової завіси, а турбіни невеликих розмірів кріплять з боків. Подібні хитрощі загрожують тим, що пристосування, призначене для захисту, не виконуватиме своїх початкових функцій. Більше того, воно може передчасно вийти з ладу через те, що відбуватиметься нерівномірне обдування тих елементів, які відповідають за нагрівання. Саме тому фахівці рекомендують звертати увагу на якість виготовлення обладнання, не вибирати найдешевші моделі, і обов'язково враховувати бренд при підборі теплової завіси.


Типи повітряних теплових завіс

{callback:1} Існує два види даних пристроїв – з підігрівом повітря та без цієї функції. Повітряна завіса без нагрівання функціонує за принципом забору повітря з приміщення та повернення його по периметру дверей з потужним потоком. Таким чином повітря не підігрівається, але створений бар'єр не дає проникнути крізь двері шкідливим елементам, а так само не дає змінити температуру в приміщенні. Така установка підійде для складів і схожих приміщень, де важливо контролювати баланс не тільки на вході в будівлю, але і коли потрібно дотримуватись різних параметрів для декількох кімнат. Теплова завіса з підігрівом повітря має таке саме призначення, але на додаток вона буде служити як додаткове джерело опалення/охолодження повітря. Або, наприклад, теплова завіса з підігрівом для будинку обдаватиме Вас теплом після перебування на холоді.

Слід звернути увагу, що завіси з підігрівом повітря ще й поділяються на такі категорії: електричні та водяні.

1.
В електричних пристроях, як нагрівальні елементи, використовуються тени – трубчасті електронагрівачі. Вони підбираються з урахуванням певної довжини, потужності та необхідної швидкості обдування. На замітку: усередині цих металевих трубок найчастіше розміщуються нагрівачі у вигляді спіралі, а зверху вони покриваються захищеною склокерамікою.

2.
У водяних теплових завісах нагрівачем є звичайна гаряча вода, яка просто подається за допомогою патрубків (невеликих відрізків-з'єднувачів) в теплообмінник. Слід зазначити, такі пристрої вважаються більш економними, ніж електричні.
Теплова завіса - горизонтальна та вертикальна

Повітряно-теплові завіси можна класифікувати і за принципом їх монтажу - тобто, розділити на вертикальні та підвісні горизонтальні. Перші з них сконструйовані з двох елементів – модуля та особливої декоративної ґрати. В цьому випадку регулятор потоків обов'язково ховається за стелею. Зовні ж залишається видно лише ґрати, які й є отвором для проходу повітря.

Горизонтальні теплові завіси обов'язково кріпляться за різьбові стрижні до міцних стельових конструкцій. Однак вони можуть розміщуватися і прямо на стіні (а саме над дверима), закріплені за допомогою кронштейнів.
Як уже говорилося, пристосування повинні розташовуватися якомога ближче до прорізів, щоб забезпечити повний захист від проникнення повітряних мас, бруду та комах.

Найчастіше вертикальні пристрої монтують прямо до підлоги або вішають на стіну, щоб ті були розміщені з обох боків проходу.

Перевірені часом виробники теплових завіс


NeoClima (Action clima) Thermoscreens
Теплова завіса неоклимаТеплова завіса термоскринс купити київ

Ballu Olefini
Теплова завіса БалуТеплова завіса Олефіні купити

Підведемо підсумки

Таким чином, призначення теплової завіси полягає в тому, щоб створювати найкомфортніші умови для робочого процесу – зберігати бажану температуру в приміщенні, берегти співробітників від частих захворювань та запобігати проникненню комарів, мух та інших шкідників. До того ж, тим, хто містить склади, нагоді такий незамінний пристрій, щоб контролювати і регулювати різні температурні режими в кожному з відсіків.

Коли Ви прийдете до рішення, що потрібно купити теплову завісу, то до цього моменту важливо зрозуміти, що таке обладнання потребує грамотного підбору, а далі правильного монтажу. На першому етапі здається, що все просто – потрібно вимірювати ширину дверей та вибрати завісу такої самої довжини. Але насправді, потрібно врахувати всі зазори, правильно визначити який тип повітряної завіси підійде саме Вам, зробити розрахунок за потужністю, а також взяти до уваги поточну/майбутню систему вентиляції, опалення, кондиціювання. У цій справі потрібно підходити з повною мірою серйозності. Адже правильний підбір дозволить експлуатувати систему з потрібним ефектом цілий рік.

Інші корисні статті на тему:

Чому ми?

9 років досвіду в сфері ОВіК

Працюємо на принципах «win-win»

Регулярно проходимо тренінги і вкладаємо отриманий досвід у кожен проект

З нами вибір обладнання – зручний, вигідний, швидкий

Більш 400 реалізованих об'єктів

Ми створюємо мікроклімат, який подобається людям

Сертифікати і ліцензії
Дозвіл на роботи Будівельна ліцензія Офіційний дилер бренду Daikin Офіційні партнери бренду Solerpalau Офіційні партнери бренду Gree Сертифікат ВентСервіс

Міста в яких ми працюємо

  1. Київ
  2. Вінниця
  3. Кіровоград
  4. Львів
  5. Харків
  6. Полтава
  7. Сумми
  8. Дніпропетровськ
  9. Івано-Франківськ
  10. Запоріжжя
  11. Миколаїв
  12. Одеса
  13. Чернігів
  14. Чернівці
  15. Житомир
  16. Тернопіль
  17. Луцьк
  18. Рівно
  19. Хмельницький
  20. Мукачево
  21. Ужгород
У вас залишились запитання?
Замовте безкоштовно: консультацію, проектне рішення, розрахунок вартості
Надіслати
Вам була корисна ця стаття?
Так
Ні
Потрібна консультація спеціаліста?
Зв'яжіться з нами, наш спеціаліст відповість на ваші запитання
Замовити дзвінок
Ми хочемо проконсультувати вас
Обов'язкове поле
Обов'язкове поле

Підписатися на розсилку

Допомога
Допомога
Об'єкти
Рубрики
Послуги